Red Lions winnen eerste thuiswedstrijd na wereldtitel overtuigend van Spanje

  Hockey Pro League

  einde
  73

  De Belgische hockeymannen hebben Spanje helemaal van het veld gespeeld in hun eerste officiële wedstrijd in eigen land sinds het behalen van de wereldtitel. De Lions klopten Spanje met 7-3 in de Pro League. Vooral in de eerste helft waren de Belgen oppermachtig.

  Doelpunten van de Red Lions:

   

  Florent Van Aubel 1-0,
  Tom Boon 2-0,
  Florent Van Aubel 3-0,
  Manu Stockbroeckx 4-0,
  Tom Boon 5-0,
  Felix Denayer 6-0,
  Arthur Van Doren 7-0

  Spektakel in eerste thuiswedstrijd

  Na vier uitwedstrijden in Pro League mochten de Lions tegen Spanje voor het eerst voor eigen publiek aantreden in de gloednieuwe landencompetitie. In Ukkel hadden de wereldkampioenen geen medelijden met de bezoekers.

   

  In de eerste helft overklasten de Belgen de Spanjaarden. Bij de rust stond het al 6-0 en was de wedstrijd helemaal gespeeld. Na de koffie drongen de Lions niet meer aan. Arthur Van Doren, de beste speler van de wereld, maakte er eerst nog 7-0 van, waarna Spanje nog drie keer tegenprikte.

   

  "Bij de rust heb ik mijn spelers nog gezegd dat ze op hetzelfde elan door moesten gaan. Maar dat is lastig natuurlijk, als je weet dat de buit toch al binnen is. De eerste helft hebben we heel goed gespeeld. Daarna haalden we dat niveau niet meer", besloot trainer Shane McLeod na de wedstrijd.

   

  Na 5 gespeelde wedstrijden gaat België aan de leiding in de Pro League met 3 zeges en 2 gelijke spelen. De eerste vier in de eindafrekening spelen eind juni de halve finales in Amstelveen (Nederland).

  De wedstrijd was al bij de rust helemaal gespeeld: