Red Lions zorgen voor zoete primeur door te winnen in Australië

  Hockey Pro League

  einde
  14

  De Belgische hockeymannen hebben hun 4e wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. De huidige wereldkampioen klopte Australië, de vorige wereldkampioen, met 1-4. Het is de eerste keer dat België op bezoek bij Australië kan winnen.

  Doelpunten:

  1' Beal 1-0

  15' Dockier 1-1

  28' Hendrickx 1-2

  35' Dockier 1-3

  40' Cosyns 1-4 

  Het journaal 13u met o.a. de zege voor de Red Lions tegen Australië

  De wedstrijd van de Red Lions in Australië begon met een serieuze opdoffer want al in de openingsminuut was het raak voor de thuisploeg. De treffer van Beale zorgde niet voor paniek bij de Belgen, integendeel. Ze pakten vanaf dan uit met het beste hockey dat ze al laten zien hebben sinds de start van de Pro League.


  Pas op het kwartier werden de Red Lions beloond met een gelijkmaker van Dockier. Ook in het tweede kwart bleven de beste kansen voor de Belgen en Hendrickx gaf de Belgen voor de rust de voorsprong.


  Dockier scoorde nog eens na het halfuur en Cosyns legde de eindstand vast: 1-4. Twee belgische strafcorners leverden niets meer op. De poging van Tom Boon werd gekeerd door de doelman, Hendrickx trof wel raak, maar het doelpunt werd afgekeurd voor gevaarlijk spel.


  De Belgen dienden Australië hun eerste thuisnederlaag in een officiële competitie toe sinds 2009. Het is ook de eerste keer dat de Red Lions op het veld van de vorige wereldkampioen kunnen winnen. Na het eerste luik van de Pro League blijven de Belgen ongeslagen met twee zeges en twee gelijke spelen.

  McLeod: "Dit was onze beste wedstrijd van het toernooi"

  "We kunnen alleen maar blij zijn na deze eerste fase van de Pro League", vertelt bondscoach Shane McLeod. "9 op 12 pakken op verplaatsing is echt niet zo makkelijk. We hadden een paar echt goeie momenten, maar onze beste match was ongetwijfeld deze tegen Australi¨z."

   

  "Onze drie vorige matchen waren eigenlijk een springplank om te presteren in deze prestigieuze wedstrijd tegen de voormalige wereldkampioen."