Zuur verlies voor eigen publiek: Nederland pakt Red Lions ongeslagen status af

za 8 juni 2019 15:13
België
0-4
Nederland

De Belgische hockeymannen hebben voor het eerst een match verloren in de Hockey Pro League. In een heruitgave van de WK-finale ging België met 0-4 onderuit. In de tussenstand blijven de Belgen geparkeerd op plaats 2.

De Red Lions begonnen gretig aan de Derby der Lage Landen. De ploeg van coach Shane McLeod creëerde in het eerste kwart meerdere kansen, maar scoren lukte niet. In de gietende regen in Wilrijk drukten de Belgen ook in het tweede kwart door, maar deels door een uitstekende Nederlandse doelman bleef de brilscore aan de pauze op het bord blinken.

De Nederlanders kwamen fris weer op het plein en na 6 minuten was het al raak. Na een knap uitgespeelde counter maakte Kellerman de 0-1. Diezelfde Kellerman verdubbelde in het vierde kwart de voorsprong van Oranje.

In de slotminuten zetten de Belgen alles op alles om de eerste nederlaag te vermijden. Ze gingen zonder doelman spelen, maar de gok pakte verkeerd uit. Nederland profiteerde optimaal en scoorde nog twee keer: 0-4. Het is de eerste nederlaag van de Belgen sinds juni vorig jaar. Morgen krijgen ze wel meteen een kans om revanche te nemen want dan kijken de ploegen elkaar al opnieuw in de ogen in 's-Hertogenbosch.