Red Lions gunnen Britten geen wraak en winnen na sterke eerste helft

do 30 mei 2019 15:14
België
4-2
Groot-Brittannië

De Red Lions hebben in Antwerpen hun 7e wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. Ze klopten Groot-Brittannië met 4-2 en blijven ongeslagen aan kop van de stand. Alle Belgische goals vielen voor de pauze.

De vorige partij van de Red Lions was er ook een tegen Groot-Brittannië. Die eindigde op 4-0 en dat was ook de stand aan de rust. De Belgen waren voor eigen publiek gemotiveerd en domineerden. Na 9 minuten zette Charlier de Lions op voorsprong na een penaltycorner.

Charlier was tien minuten later nog eens trefzeker. Hij werkte af op aangeven van Tom Boon. Tussendoor had Boon zelf ook al de 2-0 gemaakt. Nog voor de pauze maakte Hendrickx er 4-0 van.

Wedstrijd gespeeld, maar de Britten vochten toch nog terug. De Belgen speelden in spaarstand en Roper en Taylor maakten de partij nog even spannend, maar dichter bij de zege kwamen de Britten niet meer.

Dankzij de zege blijven de Belgen aan de leiding. Ze worden wel op de hielen gezeten door Australië.