Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Jan Tratnik ontsnapt aan zware blessures na val: "Mijn helm heeft mij gered"

 zo 24 maart 2024 20:19
Jan Tratnik zat achteraan het peloton toen hij ten val kwam.

Bij Visma-Lease a Bike wordt het huiswerk er niet makkelijker op. De ploeg heeft de voorbije dagen al veel renners zien uitvallen en in Gent-Wevelgem moest ook Jan Tratnik afstappen na een crash. De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad was nota bene als vervanger opgetrommeld, maar lijkt met de schrik vrij te komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Christophe Laporte werd in Milaan-Sanremo ziek, zijn vervanger Per Strand Hagenes liep een neusbreuk op in de E3 Saxo Classic.

 

Jan Tratnik werd voor Gent-Wevelgem opgeroepen als vervanger voor de jonge Noor, maar voor de passage in De Moeren ging de Sloveen tegen de grond.

 

De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad gaf er de brui aan en kwam 's avonds met een update: "Gelukkig heb ik geen grote blessures. Ik heb gewoon veel kneuzingen en pijn. Mijn helm heeft me gered."

 

Ook Tiesj Benoot is overigens niet zorgenvrij na een val in de Vlaamse Ardennen vrijdag. Hij klaagde in Ieper over gekneusde of zelfs gebroken ribben. 

 

"Ik heb al aangenamere dagen op de fiets achter de rug”, vertelde hij aan de finish. “Ik startte hier om te voelen hoe mijn lichaam zou reageren. De openingsfase verliep niet super, maar naarmate de wedstrijd vorderde voelde ik me steeds beter."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: