Ga naar de inhoud

Rolstoeltennisser Joachim Gérard baalt na mislopen 3e finale op Australian Open: "Maakte te veel fouten"

 do 25 januari 2024 07:27
Geen finale voor Gérard (archiefbeeld) in Melbourne.

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-6) heeft zich in Melbourne niet weten te plaatsen voor een derde finale van het Australian Open. In de halve finales verloor onze 35-jarige landgenoot met 6-4 en 6-1 van de Britse titelverdediger Alfie Hewett (ITF-1).

In de finale geeft Hewett de Japanner Tokito Oda (ITF-2) partij. Die schakelde Hewetts landgoot Gordon Reid (ITF-5) uit met 7-6 (7-4) en 7-5.   

 

Gérard won het Australian Open in 2021, in een finale tegen Hewett, in 2016 werd hij runner-up na een nederlaag tegen Reid.   

 

Later op de dag had Gérard ook nog de halve finales van het dubbelspel moeten spelen. Daarin neemt hij het samen met de Fransman Stéphane Houdet op tegen Tokito Oda en diens landgenoot Takuya Miki.

Maar felle regenval zorgde voor uitstel naar morgen, rond 3.30 uur Belgische tijd.

In het dubbelspel was Gérard al twee keer laureaat in Melbourne: in 2017 met Reid en in 2019 met de Zweed Stefan Olsson.

Ontgoocheling over fouten

Na afloop baalde Gérard over zijn foutenlast. "Ik ben redelijk tevreden over mijn wedstrijd, maar ik ben alleen wat ontgoocheld omdat ik een beetje te veel fouten maakte."

 

"Als je naar de statistieken kijkt, is het daar misgelopen (22 directe fouten tegen 13). Het waren niet altijd duidelijke missers, maar het blijven fouten en het levert de tegenstander elke keer een punt op."

 

"Alfie is een uitstekende speler die hard slaat en zich goed verplaatst over het terrein. Dat is nog een werkpunt bij mij. Ook ik kan hard slaan, maar mijn plaatsing achter de bal is niet steeds optimaal", geeft de 35-jarige Brusselaar toe.

 

Gérard haalt ook positieve energie uit de nederlaag. "Ondanks het verlies was deze halve finale een van de beste wedstrijden in mijn Australische tournee."

 

"Ik heb nu drie keer verloren van Alfie, maar ik heb het gevoel dat ik elke keer beter heb gespeeld. Ik moet op deze weg blijven voortdoen, plezier maken en alles geven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.