3605

David Goffin wil zijn troon als beste Belg (nog) niet afstaan en klopt Zizou Bergs na slopende driesetter

di 23 januari 2024 22:41
David Goffin.

David Goffin (ATP-112) en Zizou Bergs (ATP-129) hebben de Belgische fans waar gegeven voor hun geld in Louvain-la-Neuve. Na een intense wedstrijd met wisselende kansen trok Goffin aan het langste eind. Bij een nederlaag dreigde Bergs over Goffin te wippen op de ATP-ranglijst.

In hun eerste onderonsje gaven David Goffin en Zizou Bergs elkaar geen duimbreed toe in de eerste set.

Na een klein uurtje won Bergs de tiebreak (hij haalde een 3-5-achterstand op) nadat beide spelers op hun service geen enkel breakpunt hadden moeten toestaan.

In de tweede set regende het plots breaks en Bergs had bij 2-0 en 3-1 het overwicht, maar daarna verloor de Belgische nummer 2 5 spelletjes op een rij.

In de beslissende set liep Bergs weer 3-1 en 4-2 uit, maar een medische time-out voorspelde niet veel goeds.

Titelverdediger Goffin nam het stokje in handen en ging van 4-2 naar 4-5.

Bergs gaf zich niet zomaar gewonnen, maar de tweede matchbal van Goffin was raak: 7-6, 3-6 en 5-7 na bijna 2 uur en 40 minuten.

David Goffin en Zizou Bergs.

"Deze zege doet deugd", gaf de Belgische nummer één na afloop toe tijdens het persmoment. "Het was nochtans geen makkelijke wedstrijd."

"In de eerste set stond ik in de tiebreak aan de leiding en ondervond ik niet al te veel problemen, maar plots mis je enkele punten en ben je de set kwijt."

"In set twee kon ik de rally's controleren en kwam ik langszij. In de derde set was het opnieuw lastiger vanwege een break, maar ik had het gevoel dat deze wedstrijd alsnog in mijn voordeel zou draaien en dat gebeurde ook."