Ga naar de inhoud

Veel gezocht op Google in 2023: Luca Brecel, Tour de France en Sporza Wielermanager

 ma 11 december 2023 11:58
" "
Luca Brecel veroverde begin mei de wereldtitel snooker.

Google België heeft vanochtend zijn populairste zoekopdrachten van het voorbije jaar bekendgemaakt. Wat is er van de sport? Luca Brecel en de Tour de France toppen 2 lijstjes, er werd in ons land ook vaak gezocht naar Sporza Wielermanager.

Google maakt op sportief vlak het onderscheid tussen sportpersoonlijkheden en sportevenementen. Gisteren op het Sportgala moest Luca Brecel Remco Evenepoel laten voorgaan. Maar bij de personen staat de snookerspeler helemaal bovenaan, hij werd in mei de allereerste wereldkampioen van het Europese vasteland.

Brecel ging Lotte Kopecky, wereldkampioene wielrennen op de weg en gisteren verkozen tot Sportvrouw van het Jaar, vooraf. Het Engelse voetbalicoon David Beckham, die dit jaar een docureeks op Netflix lanceerde, maakt het podium compleet.

Op 7 staat Christian Atsu, de Ghanese voetballer die in Turkije voetbalde en omkwam bij de zware aardbeving in februari.

De Tour de France, Roland Garros en Wimbledon vormen de top 3 wat betreft de meeste zoekopdrachten voor sportevenementen. Ook de Rugby World Cup en het WK voetbal voor vrouwen staan in de top 10, met de Dodentocht in Bornem op 10.

Sportpersoonlijkheden: populairste zoektermen 2023
1. Luca Brecel
2. Lotte Kopecky
3. David Beckham
4. Timmy Simons
5. Nathan Van Hooydonck
6. Lukebakio
7. Christian Atsu
8. Tyson Fury
9. Domenico Tedesco
10. Thorgan Hazard
Sportevenementen: populairste zoektermen 2023
1. Tour de France
2. Roland Garros
3. Wimbledon
4. Giro
5. Vuelta
6. Rugby World Cup
7. Coupe du monde féminine
8. US Open
9. Ballon d'Or
10. Dodentocht

Sporza Wielermanager

In de categorie "Technologie, apps & websites" bijt ChatGPT de spits af. De populaire chatbot met artificiële intelligentie gaat VRT MAX vooraf.

Op 6 vinden we Sporza Wielermanager, het online wielerspel van Sporza, waarbij je zelf je team kan selecteren om wedstrijden te rijden in het voorjaar, de Giro of de Tour.

Technologie, apps & website: populairste zoektermen 2023
1. ChatGPT
2. VRT MAX
3. Temu
4. iPhone 15
5. Anime-Sama
6. Sporza Wielermanager
7. Character.AI
8. Kick
9. Snapchat Web
10. Score808

De niet-sportieve lijstjes kunt u hieronder terugvinden: