Ga naar de inhoud

Jude Bellingham officieel gehuldigd als Golden Boy, Bakayoko en Vermeeren in top 15

 ma 4 december 2023 23:41

Hij werd al maanden zo genoemd, maar nu mag Jude Bellingham de titel van Golden Boy ook effectief claimen. De seizoensrevelatie van Real Madrid liet in de prestigieuze prijsuitreiking Jamal Musiala en Lamine Yamal achter zich. Verder prijkten er nog twee jonge Belgen in de top 15 en viel ook Union-eigenaar Tony Bloom in de prijzen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een niet te onderschatten kwaliteitslabel.

 

Jude Bellingham heeft na zijn stormachtige start bij Real Madrid officieel zijn Golden Boy-award in ontvangst mogen nemen. Op 17 november werd de uitslag al bekendgemaakt, inmiddels een maand later volgde de ceremonie.

 

De Golden Boy-award wordt sinds 2003 uitgereikt - aan het grootste talent op de Europese velden - door het Italiaanse magazine Tuttosport. Op de erelijst prijken ronkende namen als Lionel Messi (2005), Kylian Mbappé (2017) en Erling Haaland (2020).

 

De 20-jarige Engelse middenvelder van Real Madrid draait al jaren mee op het hoogste toneel, maar na zijn transfer van Dortmund naar Spanje deze zomer drukte hij zijn naam definitief op het voetballandschap.

 

Na 13 wedstrijden in La Liga staat zijn teller inmiddels al op 11 doelpunten en twee assists, en ook in de Champions scoorde hij al vier keer in evenveel wedstrijden.

Anders was ik nu waarschijnlijk wat aan het dollen op een universiteit.  

Jude Bellingham

"Ik ben heel gelukkig en dankbaar dat ik kan voetballen. Ik weet niet waar ik anders zou zijn op dit moment van mijn leven. Waarschijnlijk wat aan het dollen op een universiteit", vertelde Bellingham tijdens zijn speech.

 

Hij volgt zo zijn Spaanse middenveldcollega's Gavi (2022) en Pedri (2021) op als Golden Boy. Het jaar ervoor won Erling Haaland.

 

In de eindstand mocht Jamal Musiala van Bayern München en Lamine Yamal van Barcelona mee het podium op.

 

Verder blonken ook twee Belgische groeibriljanten in de top 15 van de prestigieuze prijsuitreiking. Johan Bakayoko claimde na zijn definitieve ontbolstering bij PSV de 12e plek op, net voor Antwerp-chouchou Arthur Vermeeren (14e).

 

Ook Zeno Debast (25e), Bilal El Khannouss (28e), Romeo Lavia (55e), Jorne Spileers (60e), Bjorn Meijer (64e) en Malik Fofana (68e) zijn enkele bekende namen - met een Belgische link - die opgenomen werden in de top 100-longlist.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Union-eigenaar ook gelauwerd

Er werden in de marge van de Golden Boy ook nog andere prijzen uitgereikt. Zo werd ook Tony Bloom bekroond. De Engelsman is eigenaar en voorzitter van Brighton en daarnaast ook eigenaar van Union. Met beide clubs oogstte hij de voorbije jaren veel succes. 

 

Om die reden werd Bloom verkozen tot Voorzitter van het Jaar. Hij volgt Real-voorzitter Florentino Perez op.