Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel mikt eind december op entree in het veld: "10 à 15 crossen"

 ma 30 oktober 2023 09:08
Mathieu van der Poel.

Mathieu van der Poel heeft zijn winterpauze - toch op zijn wegfiets - gisteren even onderbroken voor een criterium in Madrid. De wereldkampioen op de weg en in het veld schoof nadien aan voor een vragensessie met Alberto Contador, analist bij Eurosport. Hij gaf er wat meer details over zijn crosskalender. 

Mathieu van der Poel spendeert het gros van zijn winter op Spaanse bodem. Daar herstelt hij van een boerenjaar op de weg en timmert hij aan zijn vorm voor een korte passage in het veld.

 

Een concrete datum voor zijn blijde intrede gaf MVDP bij Eurosport niet prijs, maar zijn programma zal "een beetje hetzelfde zijn als vorig seizoen".

 

Van der Poel sluit wellicht "eind december" aan, mikt op "10 à 15 crossen" en zal zijn veldritwinter begin februari afsluiten op het WK in Tabor (Tsjechië).

 

Daar verdedigt Van der Poel zijn regenboogtrui, een shirt waarvan hij nu ook op de weg eigenaar is.

 

"Ik sta te popelen om de voorjaarsklassiekers in die trui te rijden", lachte Van der Poel, die ook stilstond bij het winnen van de 5 monumenten. 

 

"Ik sluit Luik-Bastenaken-Luik niet uit, maar het wordt lastig. Zeker de Ronde van Lombardije, toch echt een koers voor klimmers."

 

"Ik wil me vooral focussen op de koersen die haalbaar zijn", rondde Van der Poel af, die de Spaanse fans ook nog charmeerde met de boodschap dat "de Vuelta een optie is voor 2024".

Gerelateerd: