Bocholt wurmt zich voorbij Litouwers van Klaipeda naar 3e ronde European Cup

za 21 oktober 2023 16:05

Landskampioen Achilles Bocholt heeft zich in de EHF European Cup handbal voor de 3e ronde geplaatst. Een gelijkspel in de terugmatch tegen Dragunas Klaipeda volstond hiervoor. Ook Wezet mag een ronde verder.

Bocholt had de heenmatch met 5 doelpunten voorsprong gewonnen (32-27), maar in de eerste minuten gooide het al 3 goals van die buffer van 5 te grabbel in Litouwen.

Uiteindelijk kwam Bocholt toch beter in de match en bij de rust was het verschil maar 2 treffers: 16-14.

De machine van Klaipeda viel beetje bij beetje stil en door een goal van Winters kwam Bocholt zelfs voor het eerst op voorsprong: 20-21.

In het laatste kwart drong Klaipeda niet echt meer aan en was Bocholt vooral bezig met de kwalificatie. De Litouwers kwamen er zo vanaf met een gelijkspel: 26-26.

Bocholt plaatst zich op deze manier voor de 3e ronde, de loting hiervoor is pas over een paar dagen.

Ook Wezet zit dan in de trommel. Het had zijn heenmatch tegen het Turkse Beykoz nog verloren met 31-29, maar zette dit zaterdag recht in de terugwedstrijd. In Wezet gingen de Turken met 33-27 voor de bijl.