Ga naar de inhoud

Niet als trainer, wel als extern adviseur: Louis van Gaal keert terug naar Ajax

Eindelijk iets waar de Amsterdamse fans zich aan kunnen optrekken. Ajax maakte vandaag bekend dat Louis van Gaal terugkeert naar de club. In de hoedanigheid van extern adviseur zal hij de Raad van Commissarissen helpen bij het sportieve. "De weg ​omhoog moet worden ingezet", vertelde de voormalige bondscoach van Oranje.

Louis van Gaal to the rescue.

 

Ajax heeft een dramatisch seizoensbegin achter de rug. De Nederlandse topploeg staat pas op de 15e plek in de Eredivisie. En ook in de bestuurskamer rommelde het de voorbije weken.

 

Tijd voor verandering. Zo haalt Ajax zijn boegbeeld Louis van Gaal opnieuw aan boord. De voormalige Nederlandse bondscoach gaat de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV adviseren over voetbaltechnische zaken. Zo vertelde de club in een statement.

 

Op deze wijze wordt de vacante positie van voormalig RvC-lid Jan van Halst ingevuld, die onlangs besloot niet terug te keren in de RvC zodra zijn termijn als tijdelijke directeur algemene zaken bij Ajax afloopt.

 

"Ik wil Ajax graag ​helpen", vertelde Van Gaal zelf. "Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de RvC​, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn."

 

"De sportieve weg ​omhoog moet worden ingezet en daar ​kunnen en moeten we allemaal een bijdrage aan leveren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.