Ga naar de inhoud

Deniz Undav opent rekening bij revelatie Brighton: "Spelen even mooi voetbal als Manchester City"

 di 2 mei 2023 15:56
Deniz Undav geeft de kritikasters lik op stuk.

Beter laat dan nooit? Deniz Undav (26) heeft met zijn twee doelpunten voor Brighton eindelijk zijn visitekaartje afgegeven in Engeland. De voormalige topschutter van Union lijkt zo na lang wachten boven water te komen bij Brighton. "Hij oogt veel scherper dan in België." 

14 wedstrijden. Zo lang heeft Deniz Undav op zijn eerste Premier League-doelpunt moeten wachten.

 

Tegen Wolverhampton verscheen Undav voor het eerst aan de aftrap bij Brighton. En de Duitser bedankte meteen met twee goals. 

 

Het resultaat van hard werken. "Of ik nu fitter ben dan vorig jaar bij Union? Ja", gaf Undav toe in Extra Time. 

 

Een metamorfose die ook Filip Joos niet is ontgaan: "Hij oogt veel scherper dan bij Union."

 

"Het is niet dat Undav toen met overgewicht kampte, maar ik herinner hem vooral als een wegende spits. Nu kan hij ook op andere manieren domineren", aldus Joos. 

Domineren, dat doet dit seizoen ook Brighton. The Seagulls hebben zicht op Europees voetbal (op 4 punten van nummer 5 Tottenham) en zijn onder De Zerbi een lust voor het oog. 


Speelt Brighton op dit moment het beste voetbal ter wereld? "Ja, samen met Manchester City", lacht Undav. 

Als ik een abonnement zou nemen bij één club, dan wel Brighton. Als supporter valt er altijd iets te beleven. 

Filip Joos

Het is niet eens zo'n boude stelling, vindt Filip Joos. "Brighton is voor mij de ploeg van het jaar. Ze staan qua voetbal op gelijke hoogte met City, maar doen dat met een veel bescheidener budget." 

 

"Als ik een abonnement zou nemen bij één club, dan wel Brighton. Als supporter valt er altijd iets te beleven", gaat Joos verder. 


Undav vertrok vorig seizoen nog langs de grote poort bij Union, maar een hoogvlieger was zijn periode bij Brighton voorlopig niet. "Of ik aan een terugkeer naar België denk? Neen", antwoordt hij resoluut. 


Toch zou een terugkeer volgens Joos nog niet zo'n gek idee zijn. "Hij is het prototype van een speler die na een tegenvallend seizoen bij een Belgische topclub terecht komt."

 

"Als back-up kan je hem niet halen, zoveel is duidelijk. Maar bij een ploeg als Club Brugge, waar hij meteen eerste spits is, zie ik hem nog wel passen." 

Gerelateerd: