Ga naar de inhoud

Nederlandse pers hard voor "FC Tikkie Breed": "Het voetbal lang een kwelling voor het oog"

 za 10 december 2022 07:30

"Masterclass van maestro Messi" en "een Nederlandse farce": de teleurstelling werd breed uitgesmeerd in de Nederlandse pers door de extremen in taalgebruik op te zoeken. Hoe hard pakken de bekende titels Oranje aan na de penaltythriller? Een overzicht.

"FC Tikkie Breed"

De Volkskrant opent ons reeksje met: "Oranje na fascinerende terugkomst toch ten onder na strafschoppen".

 

"Nederland - Argentinië was de totale voetbalgekte. Na een masterclass van maestro Messi veranderde FC Tikkie Breed in geslagen positie in FC Aanval, opportunistisch en effectief: 2-2, inclusief een fascinerende, fabelachtige verlenging. Topspanning. Strafschoppen. En daarin toch verloren."

 

"Het voetbal van het Nederlands elftal viel vrijdag lang te beschouwen als een farce, als een kwelling voor het oog. Maar daarop volgde een wonderlijke slotfase, toen het offensief noodgedwongen totaal was en Wout Weghorst twee keer scoorde."


"Wat zal blijven hangen van het WK, voor Nederland? Niet zo heel veel. Ja, de goede teamgeest, de fijne groep spelers, de liefde van en voor de bondscoach, de opkomst van doelman Andries Noppert, de doelpunten van Cody Gakpo en Wout Weghorst. En weer een verloren strafschoppenserie tegen Argentinië, net als acht jaar geleden in de halve finale."

"Aanvallend niets afgedwongen"

De Telegraaf kiest voor de kop: "Penaltydrama na bizarre comeback."

 

"De missie van Louis van Gaal om met Oranje de wereldtitel te pakken is opnieuw stukgelopen op Argentinië", de teleurstelling spat van de letters bij de krant.

 

"Het was een spectaculaire slotfase waarin het Nederlands elftal, dat het grootste gedeelte van de wedstrijd aanvallend helemaal niets had afgedwongen, met de kopsterke Weghorst en Luuk de Jong in de ploeg de Argentijnen, die een 2-0 voorsprong verdedigden wel aan het wankelen kreeg."

 

"Penalty’s moesten de beslissing brengen en daarin ging het wéér mis tegen de Argentijnen."

"Met de ogen dof van het veld"

"WK-droom Van Gaal aan diggelen", titelt Algemeen Dagblad.

 

"Met de ogen dof stapte Oranje vrijdagavond van het veld, diep ontgoocheld, na een verloren strafschoppenserie tegen Argentinië. Een fantastische wederopstanding in de slotfase van de officiële speeltijd bleek niet genoeg."

 

"Na de winnende strafschop van Lautaro Martinez stortten de spelers van het Nederlands elftal ter aarde, terwijl in de hoek van het veld een uitzinnig Argentijns feest losbarstte."

 

"De teleurstelling zal straks overheersen, terugkijkend op de afgelopen vier weken. Op de laatste twintig minuten tegen Argentinië na was het spel vaak te matig, ook vrijdag in het Lusail-stadion."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ronald Koeman neemt het stokje over"

"Comeback zonder waarde: Oranje uitgeschakeld na penalty's", titelt Voetbal International.

 

"Net als in 2014 viel ook nu het doek voor Oranje. Virgil van Dijk en Berghuis misten direct de eerste twee Nederlandse penalty's, terwijl namens Argentinië alleen Fernández faalde."

 

"Voor Van Gaal betekent de eliminatie het einde van het bondscoachschap; Ronald Koeman neemt het stokje over."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: