BEKIJK: Argentijnse bekerfinale ontspoort volledig met 10 (!) rode kaarten

ma 7 november 2022 11:23
Racing Club kroonde zich uiteindelijk tot winnaar.

Een bekerfinale op het randje. Of er net over. In de Argentijnse bekerfinale tussen Boca Juniors en Racing Club moest scheidsrechter Facundo Tello maar liefst 10 (!) rode kaarten uitdelen.

Wat een normale bekerfinale leek te worden, ontspoorde gisterenavond in  een ongezien schouwspel. Na 95 minuten hielden Boca Juniors en Racing Club elkaar in evenwicht met een 1-1 tussenstand. Ze stevenden dus af op verlengingen.

Vlak voor die verlengingen kookten de eerste potjes al over. Villa (Boca) en Carbonero (Racing) kregen beiden een rode kaart onder hun neus geschoven en ook de trainer van Boca - Ibarra - werd getrakteerd op een rood karton.

10 minuten bleef Boca nog maar met 9 over. Varela mocht gaan douchen na een tweede gele kaart.

7 rode kaarten in toegevoegde tijd

Maar het kaartensalvo brak helemaal los na de winnende treffer van de bezoekers. Alcaraz kopte na 118 minuten Racing Club op voorsprong. De middenvelder liep uitdagend naar het supportersvak van Boca, waarna de spelers van de thuisploeg woedend werden.

Op de beelden is te zien hoe ze Alcaraz bestormen, hem aan zijn oren trekken en een bal naar hem gooien.

Scheidsrechter Tello, die eveneens op het WK zal te zien zijn, stuurde Alcaraz vroegtijdig naar de douche en deelde nadien nog eens 6 rode kaarten uit.

Optelsom: 10 rode kaarten. 7 voor Boca Juniors , 3 voor Racing Club.