Ga naar de inhoud

Opluchting troef bij kampioen Roeselare na intense titelfinale: "Was een onvoorstelbare rollercoaster"

 ma 29 april 2024 07:06
Matthijs Verhanneman viert zijn 10e titel in zijn carrière.

Op papier lijkt de dominantie onfeilbaar, maar Roeselare heeft enorm hard moeten knokken voor zijn 4e titel op rij. De West-Vlamingen pakten uitgerekend in de zaal van Maaseik die triomf. Dat enkele dagen na een stevige mentale tik in eigen huis. "Dit jaar moesten we diep graven", zegt ervaren hoekaanvaller Matthijs Verhanneman.

"Dit doet toch heel veel!"

 

Zelfs bij een ervaren speler als Matthijs Verhanneman zindert de spannende titelfinale nog na. "Het was een onvoorstelbare rollercoaster de afgelopen 10 dagen."

 

"We begonnen hier in Maaseik waar we kansloos onderuit gingen. Maaseik was toen ook gewoon beter. Dan keren we het om in de reeks, maar doen zij hetzelfde. Dat we het hier afmaken, is geweldig."

 

"We hadden misschien minder last van de vermoeidheid", denkt de 35-jarige hoekaanvaller. "Het is voor mij een jubileumeditie, mijn tiende titel. Eentje om in te kaderen."

Als je de titel vlot wint zoals vorig jaar, is de ontlading minder groot. Maar dit jaar moesten we diep graven.

Matthijs Verhanneman

In tegenstelling tot vorig jaar, walste Roeselare niet over zijn tegenstander in de titelfinale.

 

"Er kwam heel wat druk bij kijken, want wij hebben de kans laten liggen om het af te maken in eigen huis", zegt trainer Steven Vanmedegael.

 

"Het was een hele gekke finale met wedstrijden op topniveau om de twee dagen. Het was genieten voor de toeschouwers, maar ook voor ons."

 

En net daarom went winnen nooit. "Als je de titel vlot wint zoals vorig jaar, is de ontlading minder groot. Maar dit jaar moesten we diep graven, het was onvoorstelbaar", besluit Verhanneman, die ook lof over heeft voor Maaseik.


"Chapeau aan Maaseik en zijn trainer. Hun evolutie was ongelooflijk. Er stond een stevig geheel op het einde. We hebben er ons werk mee gehad."

Seizoen vol sleutelwerk

In de reguliere competitie liep het voor Roeselare dan weer wel uitstekend.

 

Op papier, althans. Want trainer Steven Vanmedegael heeft heel wat denkwerk moeten verrichten.

 

"Het was een moeilijk jaar waarin we veel moesten sleutelen", deelt de coach. "Onze opposite (Diego Gonazlez, red.) is door heel wat pech weinig aan de bak gekomen."

 

"We hebben als ploeg oplossingen moeten zoeken, eerst met Simon Plaskie en dan met Seppe Rotty die het geweldig deed."

 

Dat net hij de matchbal tegen de grond slaat, is dan ook niet geheel toevallig.

Gerelateerd: