Ga naar de inhoud

Technisch directeur mist Belgische medailles na EK judo: "Kunnen niet tevreden zijn met deze resultaten"

 zo 28 april 2024 22:12

Geen eremetaal voor de Belgen op het EK judo in Zagreb. Dat is de belangrijkste conclusie na een weekend op het hoogste niveau, enkele maanden voor de Spelen. De afwezigheid van Matthias Casse was dan wel een verzachtende omstandigheid. Toch is Koen Sleeckx niet tevreden. "Medailles hadden gekund", zegt de technisch directeur van Judo Vlaanderen.

De zevende plaatsen van Jorre Verstraeten (-60 kg) en Ellen Salens (-48 kg) waren de beste prestaties in Kroatië. Koen Sleeckx had op meer gerekend en vooral gehoopt.

 

"We kunnen niet tevreden zijn met deze resultaten", zegt de technisch directeur van Judo Vlaanderen.

 

"We hadden atleten bij die een medaille konden ambiëren. Met Nikiforov, Verstraeten, Libeer en Ryheul mikten we minstens op een plaats in de top 8. Dat was ook belangrijk in de strijd voor kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs."

De afwezigheid van Casse kan, wat mij betreft, geen invloed hebben op het functioneren van de anderen.

Koen Sleeckx

"Het lukte niet, al vocht Nikiforov wel sterk tegen Sulamanidze. Verschaere en Duyck betaalden leergeld op het hoogste niveau. Het is jammer. De afwezigheid van Casse kan, wat mij betreft, geen invloed hebben op het functioneren van de anderen." 


De komende weken beloven daarom spannend te worden voor de Belgische judoka's met olympische ambities. Ze zullen moeten terugslaan tijdens de grandslamtoernooien in Dushanbe en Astana. 


"Libeer en Ryheul hebben geen goede zaak gedaan", gaat Sleeckx voort. "Ze vertrekken zonder zege uit Zagreb. Ze zullen hun punten elders moeten gaan zoeken. Gelukkig is er volgende week al een nieuwe kans in Tadzjikistan."


"De meeste judoka's kunnen beter. Vaak is het een kwestie van details. Door kampen te winnen zal het vertrouwen groeien en kunnen ze fysiek vooruitgang boeken", besluit Sleeckx.

Gerelateerd: