Ga naar de inhoud

Ben Broeders gaat in zee met Duplantis: "Ik ga niet opeens beginnen te springen zoals Mondo"

Ben Broeders hoopt nu ook op grote toernooien te scoren.

Een opvallende wissel: na 14 jaar breekt polsstokspringer Ben Broeders met zijn coach om met wereldrecordhouder Armand Duplantis samen te trainen. "Hij zal me pushen", vertelt Broeders (27). "Maar hoe ik hem moet pushen, zullen we nog moeten zoeken."

Steven Taeleman stond 14 jaar aan de zijde van Ben Broeders, maar de polsstokspringer had nood aan een nieuwe wind. "Als ik nog iets wil veranderen in mijn carrière, is het nu het moment", verklaart hij.

 

"De Olympische Spelen staan voor de deur en na 2024 zal het niet veel nut hebben om nog te wisselen. Ik had het gevoel dat ik misschien iets nieuws nodig had. Dit geeft me opnieuw motivatie om alles te geven."

 

Broeders sloot met een Belgisch record van 5,85 meter aan bij de wereldtop, maar op de grote kampioenschappen bleef hij op zijn honger zitten. Daar moeten de ouders van Duplantis hem nog een zetje geven.

 

"We gaan op een nieuwe manier grotendeels hetzelfde aanpakken", zegt hij. "Het is niet dat ik nu opeens ga beginnen te springen zoals Mondo. We gaan zoeken wat mij de laatste procentjes vooruit zal helpen. Daar is een frisse kijk goed voor."

We gaan zoeken wat mij de laatste procentjes vooruit zal helpen. Daar is een frisse kijk goed voor.

Ben Broeders

In november trekt Broeders voor 4 weken naar de VS om mee te trainen met Duplantis, met wie hij bevriend is, en zijn ouders. "Waar het vroeger misschien wat moeilijker ging, was op vlak van communicatie. De Amerikanen zullen zeker zeggen waar het op staat."

 

"Het is het plan om te trainen met Mondo, maar ik krijg wel een plan op maat. Ik wil absoluut leren van hem en gepusht worden door hem. Het wordt een mooie samenwerking en hopelijk ook een interessante periode."

 

"Hoe ik hem zal pushen? Dat zullen we nog wat moeten zoeken."