Ga naar de inhoud

Noorwegen bant international omdat hij voor Russische ploeg kiest

Mathias Normann aan de slag als Noors international.

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland blijft de wereld verdelen. Ook voor het internationaal voetbal heeft het conflict gevolgen. Zo heeft de Noorse voetbalfederatie beslist om middenvelder Mathias Normann uit de nationale selectie te weren. De reden? Normann tekende zopas een contract bij het Russische Dinamo Moskou.

Dinsdagavond bevestigde Dinamo Moskou de transfer van de 26-jarige Normann. De Noor komt op huurbasis over van reeksgenoot FC Rostov - dat hem vorig jaar ook al aan het Engelse Norwich uitleende.

 

De keuze van Normann is niet naar de zin van de Noorse voetbalbond. Voorzitster Lise Klaveness laat weten dat de twaalfvoudig international niet langer in aanmerking komt voor een nationale selectie.

 

"Normann mag Noorwegen niet vertegenwoordigen als hij opnieuw voor een Russische club gaat spelen", laat ze weten. "Het Noorse en Europese voetbal zijn eensgezind en proberen samen druk uit te oefenen op Rusland, dat zelf op een heel actieve manier zijn machtspositie in de sport gebruikt."

 

Eind september neemt Noorwegen het in de Nations League op tegen Slovenië en Servië.