Ga naar de inhoud

Fabio Van Den Bossche, 6e in omnium, baalt na klapband in afvallingsrace: "Heel frustrerend"

 ma 15 augustus 2022 20:55
Van Den Bossche streed een hele dag mee om eremetaal, maar viel finaal naast het podium.

Na zijn zilver vorig jaar heeft Fabio Van Den Bossche geen nieuwe EK-medaille in het omnium kunnen veroveren. Het nog altijd maar 21-jarige pistetalent leek na twee onderdelen op medaillekoers te liggen, maar had pech in de afvalling en was moegestreden in de puntenkoers. "Op het einde zat het niet echt mee", besloot hij.

"Ik ben echt wel leeg", reageerde Van Den Bossche na een lange dag. Hij begon als derde aan de afsluitende puntenkoers, maar viel na een moedige wedstrijd uiteindelijk nog naast het podium. 

 

"De wedstrijd lag vaak stil, waardoor we meer konden rusten en de koers ook harder werd. Dat is normaal gezien wel in mijn voordeel, maar de tank was redelijk leeg op het einde."


"Voor de start van de puntenkoers wisten we dat er nog heel veel mogelijk was. Het plan was om af en toe puntjes te sprokkelen bij de sprints, maar dat bleek vanaf het begin moeilijk.  Vorig jaar stond ik op het podium, dus hoopte ik nu eigenlijk voor de titel te gaan."

Na die klapband kwam ik terug de baan op met veel te veel adrenaline, dan wordt het moeilijk om terug in het goede ritme te komen

Fabio Van Den Bossche

Van Den Bossche won de scratch, werd 3e in de temporace, maar verloor zijn koppositie na een ongelukkige afvalling. Onze landgenoot kreeg een klapband, moest van fiets wisselen en was uit zijn lood geslagen. Hij werd 9e.


"Dat was heel frustrerend, omdat je in een afvalling je focus en ritme moet proberen behouden. Ik kwam terug op de baan met veel te veel adrenaline, dan wordt het moeilijk om terug in het goede ritme te komen. Dat was wel balen."


"Het gevoel vandaag was wel goed", maakte Van Den Bossche de balans op. "In de puntenkoers had ik nog goede benen, maar op het eind zat het gewoon niet echt mee", besloot hij.

Gerelateerd: