Gorka Izagirre stapt alsnog uit de Tour... om maandag koers in thuisstad te rijden

  Gorka Izagirre heeft 3 weken de longen uit zijn lijf gereden in de Ronde van Frankrijk, maar in de slotrit heeft de Spanjaard van Movistar blijkbaar geen zin meer. Hij is zaterdagavond naar huis getrokken, omdat hij maandag absoluut de Ordiziako Klasika wil rijden in zijn Baskische achtertuin. 

  Renners die op de slotdag van de Tour de France nog moeten opgeven, zijn vrij zeldzaam, maar door corona zijn er bij Israel-Premier Tech met Michael Woods en Guillaume Boivin toch nog 2 gevallen.

  Met Gorka Izagirre is er ook nog een 3 opgever, al is zijn reden een stuk opmerkelijker. De Spanjaard had in zijn 9e Tour voor de 7e keer kunnen finishen, als 33e dan nog. Maar de Movistar-renner heeft blijkbaar andere prioriteiten.

   

  Gisteren pakte Izagirre al zijn koffers in om te vertrekken naar zijn thuishaven Ordizia. Daar wordt morgen de Ordiziako Klasika gereden en de Bask wil er doodgraag voor eigen familie en vrienden een gooi doen naar een 3e zege.

   

  Zo zal Jon Izagirre de Tour de France trouwens wel uitrijden. Door de opgaves van Woods en Gorka schuift de Spanjaard van Cofidis op naar de top 40.

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52
  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijd