Jonas Vingegaard tijdens rustdag: "Het lijkt een duel met Pogacar te worden, maar onderschat ook Ineos niet"

  Jonas Vingegaard trekt als leider richting de Pyreneeën.

  Na 2 zware weken komt de Tour terecht in een beslissende fase. Kopman bij Jumbo-Visma en gele trui Jonas Vingegaard staat er prima voor in het klassement met een bonus van ruim 2 minuten op zijn naaste belager Tadej Pogacar: "Het ziet er voorlopig goed uit, maar ik verwacht nog veel aanvallen", vertelde de gele man tijdens de rustdag in Carcassonne. 

  Hij oogt bijzonder rustig: Jonas Vingegaard zit er ontspannen bij tijdens de traditionele persbabbel op de rustdag in Carcassonne. Een laatste verpozing tot een nieuwe strijd zal losbarsten in de Pyreneeën.

   

  "Het gaat goed", opende de 26-jarige Deen. "Ik heb wat blauwe plekken opgelopen na mijn val gisteren, maar echt last heb ik niet."

   

  Zijn team liep de laatste dagen wel averij op. Primoz Roglic en Steven Kruijswijk konden na valpartijen hun weg niet meer voortzetten: "Het is uiteraard nooit goed om belangrijke helpers te verliezen. Gelukkig blijft er ook na hun vertrek een zeer sterke ploeg over." 

   

  De grote uitdager in de komende etappes lijkt Tadej Pogacar te worden. Na een moeilijk moment op de Col du Granon haalt de Sloveen zijn niveau opnieuw: "Er zijn nog veel renners die mij het moeilijk kunnen maken, maar op de Col du Granon en Alpe d'Huez ging het inderdaad om een duel."

   

  "In het klassement heb ik nog steeds een bonus van ruim 2 minuten. Het verlies van Primoz en Steven zullen we zeker voelen, maar ik zal alles geven om die gele trui te behouden."

   

  Vingegaard verwacht ook nog wel iets vanuit het kamp van Ineos Grenadiers: "Ze hebben nog steeds 3 renners hoog staan in het klassement. Het zou mij echt niet verbazen mochten ze in de Pyreneeën iets van plan zijn."

  Het ging in de voorbije etappes vooral om het duel met Tadej Pogacar, maar ook de Ineos Grenadiers zullen ongetwijfeld nog iets proberen.

  Jonas Vingegaard

  Genieten van die gele trui

  In de Ronde van Frankrijk van vorig jaar mocht Jonas Vingegaard lange tijd rondrijden in de witte trui die eigenlijk toebehoorde aan Tadej Pogacar, nu draagt hij de mooiste trui van allemaal.

   

  "Het is speciaal om dit te mogen meemaken, het is gewoon waanzinnig. Deze trui voelt voor mij ook echt niet als een last. Ik blijf er rustig bij en hoewel er veel bij komt kijken ben ik er klaar voor. Hier heb ik zo lang voor gewerkt."

   

  "Ik geniet gewoon nog steeds om hier te kunnen koersen. In de Pyreneeën verwacht ik nog veel aanvallen op mijn gele trui. Ik ga gewoon alles geven en dan zie ik wel waar ik kom."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV59:58:28
  2Tadej PogacarUAD+2:22
  3Geraint ThomasIGD+2:43
  4Romain BardetDSM+3:01
  5Adam YatesIGD+4:06
  6Nairo QuintanaARK+4:15
  7Louis MeintjesIWG+4:24
  8David GauduGFC+4:24
  9Tom PidcockIGD+8:49
  10Enric MasMOV+9:58
  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijdLille - Arenberg157 kmClarkevan Aert
  6wegwedstrijdBinche - Longwy219,9 kmPogacarPogacar
  7wegwedstrijdsemi bergetappeTomblaine - La Planche des Belles Filles176,3 kmPogacarPogacar
  8wegwedstrijdsemi bergetappeDole - Lausanne186,3 kmvan AertPogacar
  9wegwedstrijdsemi bergetappeAigle - Châtel192,9 kmJungelsPogacar
  10wegwedstrijdsemi bergetappeMorzine - Megève145,1 kmCortPogacar
  11wegwedstrijdbergetappeAlbertville - Col du Granon151,7 kmVingegaardVingegaard
  12