Ga naar de inhoud

Jonas Rickaert komt voor het eerst buiten sinds operatie: "Zag elke rit van start tot finish vanuit zetel"

Jonas Rickaert had gehoopt zich in de Tour te kunnen smijten voor kopmannen Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel, maar door een vernauwde liesslagader moet hij het stellen met een kort bezoekje aan zijn ploegmaats.

Twee weken geleden werd Jonas Rickaert geopereerd aan de vernauwde liesslagader die hem al een paar maanden kwelt. Het zorgt ervoor dat hij wellicht tot het einde van het jaar uit roulatie zal zijn. Maar toch kriebelt de koersmicrobe zo hard bij Rickaert dat hij absoluut zijn gezicht wou laten zien in de Tour.

 

"Het is de eerste dag sinds mijn operatie dat ik weer buiten kom. Omdat de koers zo dicht bij huis passeert, wou ik toch eens langsgaan. Het was lang geleden dat ik de mensen van de ploeg had gezien."

 

"Ik mis het heel hard. Ik heb elke rit van start tot finish in mijn zetel bekeken. Ik zou zo snel mogelijk weer mee willen rijden in het peloton, maar dit heeft helaas tijd nodig." 

Ik zou zo graag weer meefietsen, maar dit heeft tijd nodig.

Jonas Rickaert

Wordt Rickaert gemist? "Ze doen het goed zonder mij"

Jonas Rickaert mist de ploeg, maar uit de eerst ritten zou je kunnen concluderen dat de ploeg ook Jonas Rickaert mist. "Dat is leuk om te horen, maar ik vind dat ze het goed doen zonder mij."

 

"Het is natuurlijk wat aanpassen, omdat Jasper (Philipsen) mij meer gewoon is. Maar ik vind dat Alexander Krieger het tot nu toe heel goed gedaan heeft als sprintloods. De winst zal wel eens aan onze kant vallen."

 

Ook met Mathieu van der Poel ziet Rickaert het wel goedkomen. "Ik hoop dat hij vandaag een superdag heeft. Mathieu is Mathieu, die kan soms raar uit de hoek komen."