Ga naar de inhoud

Van der Poel: "Ik heb niet de benen waarop ik hoopte, dat werd gisteren pijnlijk duidelijk"

Het is nog niet de Tour van Mathieu van der Poel en dat frustreert niet alleen zijn fans maar ook hemzelf. "Ik heb er ook geen verklaring voor, alleen kan ik er nu niet veel meer aan veranderen."

De voorbije dagen werd al gespeculeerd waarom Mathieu van der Poel nog geen hoofdrol kon opeisen in deze Tour. Voor de start van de kasseirit geeft de Nederlander toe dat hij zich niet bewust heeft weggestoken.

 

"Ik was al niet tevreden met de wattages die ik trapte in de tijdrit. In de sprints kon ik het daarna nog wegsteken, maar gisteren werd het pijnlijk duidelijk toen ik niet kon volgen op dat klimmetje: ik voel me niet zo goed, anders was ik wel mee geweest."

 

"Het is frustrerend dat ik niet de benen heb waarop ik gehoopt had, maar ik kan er ook niets aan veranderen. Ik heb er ook geen verklaring voor."

 

"Ik hoop dat het vandaag beter gaat, maar dat verandert zelden zo van de ene dag op de andere. Bovendien wordt het moeilijk als je zie hoe Van Aert nu rondrijdt. Die zal het geel ook niet zomaar weggeven."

Roodhooft: "Van der Poel zal vandaag een rol spelen"

Ploegleider Christophe Roodhooft wanhoopt nog niet. "Ik heb ook gezien dat er wordt geschreven dat Van der Poel niet super zou zijn. Ik denk dat hij vandaag wel een rol zal spelen."

 

"De koers zal natuurlijk ook voor een deel door het geluk bepaald worden. En zoals Van Aert nu rondrijdt, is hij een moeilijk te bekampen tegenstander."

 

Alpecin-Deceuninck heeft het voordeel dat ze niet op twee paarden hoeven te wedden. "Omdat wij niet geïnteresseerd zijn in het klassement is het voor ons makkelijker om de dagen uit te kiezen."