Sven Nys: "Een Van der Poel in vorm was altijd mee geweest met Van Aert"

  Terwijl Wout van Aert grote indruk maakte op weg naar Calais, kwam zijn oude rivaal Mathieu van der Poel weer niet helemaal uit de verf. "Maar na de kasseirit praten we al misschien weer anders."

  Vorig jaar kregen we in de eerste week van de Tour een heerlijke tango tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, dit jaar danst die laatste voorlopig alleen. Wat is er aan de hand met de Nederlander, vragen Christophe Vandegoor en Sven Nys zich af in de podcast Sporza Tour?

  "Ik had verwacht dat hij in deze Tour onmiddellijk op verschillende fronten zou meedoen", zegt Nys. "Zijn tijdrit beloofde veel goeds, maar ik had verwacht dat hij meer als lead-out zou optreden en op de rustdag gaf hij toe dat hij nog niet de beste benen heeft."

   

  "Een Mathieu in topvorm had altijd met Wout mee proberen te gaan op dat klimmetje. Dat ligt hem immers als gegoten."

   

  "Je kunt je afvragen wat er de voorbije maanden met Van der Poel is gebeurd. In de eerste plaats in de Giro, waar hij indrukwekkend was. Misschien heeft hij daar een tikkeltje te veel gegeven door elke dag in de aanval te gaan. Breekt hem dat nu zuur op?"

   

  "Het is niet evident om top te zijn in de Giro én de Tour. Het kan ook dat hij nog niet de juiste benen heeft gevonden na zijn hoogtestage, dat hij het topje van zijn supercompensatie nog niet heeft gevonden. Maar misschien spreekt hij dat in de kasseirit allemaal tegen, met Mathieu weet je het nooit."

  Gerelateerd:

  Tour de France klassement

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijd