Ga naar de inhoud

Bora-ploegmakkers Aleotti en Uijtdebroeks steken Vanhoucke de loef af in Roemenië

Giovanni Aleotti juicht voor Harm Vanhoucke.

Harm Vanhoucke heeft naast een mooie etappezege gegrepen in de Sibiu Tour, een Roemeense rittenkoers van UCI-niveau 2.1. De Belg van Lotto-Soudal zat in de finale in de tang van een Bora-Hansgrohe duo, met ook de Belg Cian Uijtebroeks.

In de vierdaagse Sibiu Tour kreeg het peloton maandag de koninginnenrit voor de kiezen. Die finishte bovenop de klim naar het meer van Balea na 22 kilometer stijgen aan gemiddeld 6 procent. De top lag op ruim 2.000 meter boven zeeniveau.

 

De Belgen Cian Uijtdebroeks en Harm Vanhoucke en de Italiaan Giovanni Aleotti mochten richting Balea onder hun drietjes uitmaken wie op het hoogste schavotje mocht.

Uijtdebroeks offerde zijn eigen kansen op in dienst van zijn ploegmaat Aleotti, die bedankte door in de laatste hectometers naar de overwinning te knallen.

 

Aleotti neemt ook de leiderstrui over van de ritwinnaar van zondag, zijn landgenoot Filippo Fiorelli. Aleotti heeft in de nieuwe stand 10 seconden bonus op Vanhoucke en 15 op ploegmaat Uijtdebroeks. De Sibiu Tour eindigt dinsdag met 2 etappes: een klimtijdrit van 12,5 kilometer en een korte rit in lijn van 98 kilometer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.