Kiwi Ally Wollaston is Shari Bossuyt net te snel af in de sprint van de Ronde van België

  De eerste rit in lijn van de Ronde van België bij de vrouwen is op een massasprint geëindigd. In een prangende sprint in Brugge gooide Ally Wollaston haar wiel net iets eerder over de finish dan Shari Bossuyt. Wollaston neemt ook de leiderstrui over van de Poolse proloogwinnares Agnieszka Skalniak-Sojka, die vandaag 3e werd.

  Vanaf het Koning Leopold-III-plein ging het meteen Blankenberge uit en in een streep naar Zuienkerke. Van bij de start lag het tempo zeer hoog. Toch probeerden tal van rensters om een aanval op te zetten. In een van die pogingen was onder andere Mieke Kröger betrokken, tweede in de stand op 3 seconden van de Poolse leidster Agnieszka Skalniak.

   

  Deze vlucht ging dan ook niet door en zo meldde een compact peloton zich op de Damse Steenweg in Brugge voor de aanvang van de zes plaatselijke ronden van elk 14,2 kilometer.

   

  In de lokale  rondes rond Brugge waren er nog tal van uitvallen, maar er werd toch gesprint. Shari Bossuyt leek het te gaan halen, maar ze werd nog overruled door de Nieuw-Zeelandse Wollaston, die dinsdag 3e werd in de proloog en dankzij de bonificatieseconden de nieuwe leidster is.

  Morgen valt het doek al over deze Lotto Belgium Tour, met een etappe met start en aankomst in Geraardsbergen.

  Uitslag rit 1
  1. Ally Wollaston (NZe) 111 km in 2u40'02"
  2. Shari Bossuyt  
  3. Agnieszka Skalniak-Sojka (Pol) allen zelfde tijd
  4. Susanne Meistrok (Ned)  
  5. Scarlett Souren (Ned)  
  6. Jesse Vandenbulcke  
  8. Femke Van Goethem  
  Stand na rit 1
  1. Ally Wollaston (NZe) 2u40'02"
  2. Agnieszka Skalniak-Sojka (Pol) op 5"
  3. Mieke Kröger (Dui) 12"
  4. Shari Bossuyt 14"
  7. Sara Van de Vel 19"