Sterke Emma Meesseman helpt Chicago Sky aan buzzeroverwinning met assist

  Emma Meesseman (archief).

  Chicago Sky heeft een spannend duel tegen staartploeg Minnesota Lynx tot een goed einde gebracht (88-85). Emma Meesseman had een belangrijke bijdrage met 15 punten. De matchwinnaar was evenwel Courtney Vandersloot. Die had 18 punten en hield met een driepunter "at the buzzer" de zege thuis. De assist was van Meesseman.

  Bij de thuisploeg zaten 6 speelsters in de dubbele cijfers: naast Vandersloot (6 ass, 5 reb) en Meesseman (4 ass, 3 reb) scoorden ook Candace Parker (13 ptn), Rebekah Gardner (12) en Allie Quigley en Julie Allemand (allebei 11 ptn) vlot. Allemand had in 20 minuten ook 4 assists en 2 rebounds. Ze scoorde trouwens aan 100% (4/4, 1 bom).

  Een jumpshot van Meesseman op dik 7 minuten van het einde bracht Sky 78--66 voor, maar een 3-13-tussenspurt van Lynx zorgde voor een spannend eind.

  Meesseman, die met 30'53" het langst op het veld stond bij de thuisploeg, maakte de eerste punten in de wedstrijd (zie tweet onder), die 14 keer van koploper veranderde. Een driepunter van Vandersloot zorgde ook al voor een 46-44-voorsprong bij de rust.

  Lynx krijgt door de nederlaag de rode lantaarn, Chicago staat 2e met 13 zeges en 5 nederlagen, alleen Las Vegas Aces (13-4) doet net nog beter.

  Bekijk de beslissende actie:

  Meer tweets over de match: