Ga naar de inhoud

Lando Norris weet met blijdschap geen blijf na eerste F1-zege: "Oh, waaauw! Het werd tijd, hè?"

 ma 6 mei 2024 00:07

Vijf jaar in de Formule 1, zeven keer op de derde plek, 8 keer tweede. Maar voortaan mag Lando Norris zich een Grand Prix-winnaar noemen in de koningsklasse van de autosport. De 24-jarige Brit wist dan ook met zijn blijdschap geen blijf na de finish. "Eindelijk kan ik het waarmaken voor mijn team!", deelde Norris.

Werkelijk iedereen op de grid - én zelfs uit de pitcrews - kwam Lando Norris feliciteren met zijn allereerste zege in de Formule 1.

 

De gunfactor bij de jonge Brit is zo enorm, omdat hij al zo vaak er erg dicht bij was. In Miami was het eindelijk zover: met tranen in zijn ogen beklom hij het hoogste schavot.

 

Maar voor hij dat deed, brulde hij zijn race-ingenieur doof met dolblije radioboodschappen. Hoe we die kreten zouden moeten spellen, blijft ons een raadsel. Wel duidelijk, waren zijn woorden op de babbel na de race.

 

"Oh, wauw ... Het werd tijd, hè? Wat een race!", klonken de eerste woorden van Norris.

Heel wat mensen twijfelden aan me in de afgelopen 5 jaar.

Lando Norris

"Het zat er lang aan te komen, maar eindelijk kon ik het waarmaken voor mijn team! Het was een lange dag, een moeilijke race, maar het is dan toch gelukt. Mijn geluk kan niet op!"

 

De jonge Brit voelde al sinds vrijdag dat er wel iets magisch kon gebeuren in Miami.

 

"Het hele weekend was erg goed, maar ik kende ook mijn kwakkelmomentjes", geeft hij eerlijk toe. "Vandaag kwam het allemaal goed uit, dankzij McLaren. En ik moet uiteraard ook mijn ouders bedanken."

 

Het gewicht van die eerste zege viel als een blok van zijn schouders. Eindelijk gaf hij criticasters lik op stuk.

 

"Heel wat mensen twijfelden aan me in de afgelopen 5 jaar, want ik maakte mijn foutjes. Ik bleef bij het team, omdat ik erin geloofde en zij in mij. Het werpt vandaag zijn vruchten af", besluit Norris, die vast een woelige feestnacht op de planning heeft staan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: