Ga naar de inhoud

Cynthia Bolingo trekt definitief kruis over WK atletiek, nog waterkans voor EK

 wo 22 juni 2022 17:32
Bolingo scheurde in februari haar kruisband op het BK indoor.

Het hing al even in de lucht, maar Cynthia Bolingo zal dan toch definitief niet te zien zijn op het WK atletiek van volgende maand in het Amerikaanse Eugene. De Belgische recordhoudster op de 400m herstelt nog van een zware knieblessure, het WK komt te vroeg. Voor het EK in München, een maand later, is er nog een sprankeltje hoop.

Met dank aan het adembenemende nationale record van 50"29 dat Bolingo vorig jaar neerzette op de 400 meter was ze al geplaatst voor Eugene, maar in februari scheurde de gewrichtsband in haar rechterknie volledig af op het BK indooratletiek.

 

Bolingo moest een operatie ondergaan en stond voor een lange revalidatie. Nu is ook duidelijk dat ze het WK in Eugene, dat op 15 juli van start gaat, mist door die blessure. Haar coach Carole Bam maakte dat vandaag bekend.

 

Voor de Belgian Cheetahs, het nationale aflossingsteam op de 4x400m, betekent dat het verlies van hun sterkste schakel. Bolingo houdt wel nog een sprankeltje hoop over voor het EK in München, dat op 15 augustus begint, maar ook dat wordt wellicht een race tegen de klok.

Gerelateerd: