België wil samen met Nederland WK hockey voor mannen en vrouwen in 2026 organiseren

België en Nederland willen de handen in elkaar slaan.

Strijden de Red Panthers en Red Lions in 2026 in België voor eigen volk voor de wereldtitel? België heeft een duokandidatuur met Nederland ingediend om zowel het WK hockey voor mannen als voor vrouwen te organiseren. De internationale hockeybond maakte alle kandidaturen vandaag bekend.

Het EK hockey was al meerdere keren te gast in België. Over 4 jaar wil de Belgische hockeybond ook het WK hockey naar ons land halen.

België slaat de handen in elkaar met Nederland om zowel het WK voor mannen als vrouwen te organiseren.

 

"We merken dat er vanuit het Belgische publiek vraag is naar hockeyevents", zegt Serge Pilet, secretaris-generaal van de Belgische hockeybond.

 

"De hockeysport groeit in ons land en onze nationale teams presteren heel goed. De publieke belangstelling voor hockeywedstrijden neemt daardoor ook toe."

Vanuit het Belgische publiek is er vraag naar hockeyevents

Serge Pilet, secretaris-generaal van de Belgische hockeybond

Als België en Nederland uitverkoren worden, zal het WK hockey in juli 2026 plaatsvinden.

 

"In ons voorstel staat dat we de Belgische teams in België laten spelen, voor zover het toernooi dat toelaat. De Nederlandse teams zouden dan zoveel mogelijk in Nederland spelen."

 

"Zo zullen we de stadions op het WK gemakkelijker kunnen vullen, want elke dag zal er dan wel een team van een organiserend land spelen", zegt Pilet.

 

In welke steden zou het WK dan gespeeld worden? "Waver in België en Amstelveen in Nederland. In Waver zijn we momenteel een regionaal stadion aan het bouwen dat tegen de zomer van 2023 af zou moeten zijn."

Alle kandidaturen voor het WK hockey 2026
WK voor vrouwen en mannen België en Nederland samen
   
WK voor vrouwen Australië
  Uruguay
  Zuid-Afrika
   
WK voor mannen Duitsland
  Engeland (in samenwerking met Wales)
  Zuid-Afrika

"België en Nederland hebben sterke kandidatuur"

Waarom moet de internationale hockeybond voor België en Nederland kiezen?

 

"Omdat België en Nederland elk al bewezen hebben dat ze hockeyevents tot in de puntjes kunnen organiseren", zegt Pilet.

 

"Ook de toeschouwersaantallen en de beleving zijn in België en Nederland top. Daarnaast zijn de prestaties van onze nationale teams ook uitstekend. Dat maakt dat we een sterke kandidatuur hebben."

 

Op 3 november valt de beslissing.

Het WK hockey wordt om de 4 jaar georganiseerd. Dit jaar spelen de vrouwen (met de Red Panthers) om de wereldtitel van 1 tot 17 juli in Spanje en Nederland, de Red Lions verdedigen hun titel in januari 2023 in India.