Ga naar de inhoud

Maand na Luik maakt Remco Evenepoel zijn rentree in Ronde van Noorwegen

Remco Evenepoel bleef een maand uit competitie, op 24 april won de 22-jarige L-B-L.

Quick-Step Alpha Vinyl trekt met Remco Evenepoel als kopman naar de Ronde van Noorwegen (2.Pro), die dinsdag van start gaat. De 22-jarige youngster komt in Noorwegen voor het eerst weer in actie, nadat hij bijna een maand geleden op indrukwekkende wijze Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam geschreven had. 

Evenepoel krijgt in het Scandinavische land de steun van de Deen Kasper Asgreen, in 2021 de winnaar van de Ronde van Vlaanderen, en Frans kampioen op de weg Rémi Cavagna.

Ook de Tsjechen Josef Cerny en Zdenek Stybar tekenen present, net als de Britse neoprof Ethan Vernon.

"De Ronde van Noorwegen is geen gemakkelijke koers", blikt sportdirecteur Tom Steels vooruit. "De 2 aankomsten bergop zijn echt lastig en we kunnen daar een aantal aanzienlijke tijdsverschillen verwachten."

"We zullen zien wat Remco kan doen op die 2 beklimmingen, hij is onze man voor het klassement en zal een goede ploeg hebben om hem te ondersteunen."

"In de massasprints zullen we proberen mee te doen met Ethan, die eerder dit seizoen in de Ronde van Catalonië heeft bewezen wat hij kan. Het vertrouwen is er, de vastberadenheid ook, we kunnen dus niet wachten om over een paar dagen van start te gaan", besloot Steels.

De Ronde van Noorwegen start dinsdag en telt 6 ritten. Vorig jaar ging de eindzege naar de Brit Ethan Hayter.

Selectie Quick Step-Alpha Vinyl:

  • Kasper Asgreen (Den)
  • Rémi Cavagna (Fra)
  • Josef Cerny (Tsj)
  • Remco Evenepoel (Bel)
  • Zdenek Stybar (Tsj)
  • Ethan Vernon (GBr)