Shaqueel van Persie treedt bij Feyenoord in de voetsporen van vader Robin

Robin van Persie en zijn zoon Shaqueel, bij het afscheid van Robin van Persie in 2019.

Feyenoord heeft opnieuw een Van Persie op de loonlijst. De 15-jarige Shaqueel van Persie, zoon van clublegende Robin van Persie, heeft maandag zijn eerste profcontract ondertekend bij de Rotterdammers.

Shaqueel van Persie speelt op dit moment bij de U16 van Feyenoord, waar zijn vader assistent-coach is. Van Persie junior heeft nu een profcontract ondertekend tot medio 2025.

"Ik speel al sinds mijn 10e voor deze club. Dit is een extra speciale dag voor mij", vertelt Shaqueel van Persie. "Feyenoord voelt voor mij als een soort tweede huis. De supporters, het stadion, alles is hier gewoon prachtig. Mijn droom is uiteindelijk om in De Kuip te spelen en het daar goed te doen."

Rini Coolen, hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord: "We zijn als club zeer tevreden over de ontwikkeling die Shaqueel doormaakt. Hij is inzichtelijk sterk, beschikt over een uitstekende winnaarsmentaliteit, scoort gemakkelijk en laat tijdens trainingen en wedstrijden zien een echte leider te zijn. Het ondertekenen van zijn eerste contract is voor hem dan ook een mooie beloning."

Shaqueel van Persie kwam eerder onder meer uit in de jeugdopleiding van Manchester City. Bij Feyenoord is de linkspoot op dit moment bezig aan zijn 5e seizoen en is hij een van de aanvallers en tevens aanvoerder van Feyenoord U16.