Ga naar de inhoud

Nations Cup: 21-jarige Fabio Van den Bossche haalt knap brons in het omnium

Fabio Van den Bossche (r) keert met een bronzen plak terug naar huis.

Op de laatste dag van de Nations Cup baanwielrennen in Glasgow heeft Fabio Van den Bossche een bronzen medaille gepakt in het omnium. Lotte Kopecky en Shari Bossuyt werden dan weer vijfde in de ploegkoers.

Na een vijfde plaats in de scratch, een zesde in de temporace en een tweede in de afvallingskoers deed Fabio Van den Bossche voor de start van de afsluitende puntenkoers nog steeds mee voor de medailles.

Onze 21-jarige landgenoot begon in Schotland als 3e in de stand en hield die podiumplaats ook vast na een knappe koers. De Brit Oliver Wood ging met de zege aan de haal.


Ook Lotte Kopecky kwam vandaag opnieuw in actie. Aan de zijde van Shari Bossuyt sloot ze de Nations Cup af met een 5e plek in de ploegkoers.

 

Voormalig wereldkampioene keirin Nicky Degrendele wist zich in de herkansingen te plaatsen voor de tweede keirinronde, maar moest zich vervolgens tevreden stellen met de kleine finale. Daarin werd onze landgenote uiteindelijk 11e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.