Nikola Jokic schrijft stukje NBA-geschiedenis met ongelooflijke cijfers

Nikola Jokic.

Het zijn cijfers om van te duizelen: 2.000 punten, 1.000 rebounds en 500 assists in één seizoen. Nikola Jokic heeft donderdagnacht een spectaculair record gevestigd. Hij moest er wel een hoofdwonde voor bijnemen.

Denver Nuggets verzekeren zich tegen Memphis van play-offs: 122-109

Dankzij onder meer 34 punten en 16 rebounds van Nikola Jokic won Denver van Memphis met 122-109. Dankzij die vijfde zege in zeven wedstrijden is Denver nu zeker van een plaats in de play-offs in het Westen. 

 

Maar hét moment van de avond kwam er toch toen Jokic zijn 31e punt maakte in het vierde quarter. Mensen  gingen op de banken staan en Jokic werd door zijn medespelers gefeliciteerd voor zijn indrukwekkende record.

 

Jokic is 27 jaar, 2m 11 groot en speelt sinds 2015 voor de Denver Nuggets. Vorig seizoen werd hij nog verkozen tot de MVP van de NBA.

 

Jokic moest voor zijn historische avond wel doorzetten, want in het begin van de avond kreeg hij een elleboog in zijn gezicht, waardoor hij bloedend even naar de kant moest.

Klay Thompson smeert LA Lakers nog maar eens een nederlaag aan: 128-112

De LA Lakers moeten de kelk tot de bodem ledigen. Ze verloren hun achtste wedstrijd op een rij. Zonder LeBron James, Anthony Davis, Russell Westbrook en Carmelo Anthony was het wel nog verrassend competitief. 

 

Talen Horton-Tucker zorgde voor 40 punten, een persoonlijk record. Voldoende was het niet. De Golden State Warriors konden rekenen op Jordan Poole en Klay Thompson om de afwezigheid van Stephen Curry op te vangen. 

 

Thompson maakte 33 punten met onder meer 6 driepunters. Volgens zijn coach speelde Thompson zijn beste wedstrijd sinds zijn terugkeer.