"Lukaku mag nog een weekje wachten met zijn rentree", knipoogt Courtois

Romelu Lukaku en Thibaut Courtois bij de nationale ploeg.

Woensdagavond staat in Londen de Champions League-kraker tussen Chelsea en Real Madrid op het programma. Voor Thibaut Courtois heeft er alle vertrouwen in dat Lukaku snel zijn oude vorm terugvindt, al mag zijn dipje voor de Real-doelman nog duren tot na de dubbele confrontatie in de kwartfinales.

Bij Real Madrid zal Thibaut Courtois zeker tussen de palen staan, maar of Romelu Lukaku speeltijd krijgt bij Chelsea is zeer de vraag. De 28-jarige aanvaller zit al een tijd vastgekluisterd aan de bank ten voordele van Kai Havertz.

 

"Romelu Lukaku is een fantastische aanvaller, dus is het een beetje vreemd dat hij de laatste tijd zo weinig speelt", vertelde Courtois tijdens de traditionele persbabbel voor een Champions League-match.

 

"Hij is een kerel die kwaliteit brengt, hij vindt de goal heel gemakkelijk. Soms moet je een kleine aanpassing doorvoeren."

 

"Ik ben er zeker van dat hij hier door komt. Maar ik hoop niet morgen. Misschien best nog een weekje wachten", lachte Courtois.

 

Volgende week dinsdag vindt de return in Santiago Bernabeu plaats.

Het is een beetje vreemd dat hij de laatste tijd zo weinig speelt.

Thibaut Courtois

"Eden Hazard heeft pech gehad"

Eden Hazard, ook een voormalige sterspeler van Chelsea, is er woensdagavond zeker niet bij in Londen na een ingreep aan zijn enkel. 

 

Een nieuwe zwarte bladzijde in het al zo ongelukkige verhaal van Hazard in Madrid. Toch blijft Thibaut Courtois geloven in zijn slaagkansen bij de Koninklijke.

 

"Eden heeft pech gehad. Maar nu is zijn gemoed oké en voelt hij zich goed", vertelde Courtois. "Het allerbelangrijkste is nu dat hij volledig herstelt om op een goeie manier te kunnen terugkeren."

 

"Eden heeft de kwaliteiten en het talent. Dat mogen we niet vergeten."

Thibaut Courtois op de traditionele persbabbel voor een Champions League-match.