Rally van Ieper maakt geen uitstap meer naar Francorchamps, maar eindigt op Kemmelberg

De Rally van Ieper blijft dit jaar drie dagen in de Westhoek en krijgt een ontknoping op de Kemmelberg. Bij de eerste WK-editie vorig jaar werd de slotdag georganiseerd in de buurt van Spa en was er een ontknoping op en om het Circuit van Francorchamps. Onder meer door de lange verplaatsingen ziet de organisatie daar nu van af.

De rally van Ieper zal dit jaar volledig in de regio van Ieper afgewerkt worden. De verplaatsing van vorig jaar naar Spa en omstreken betekende voor de deelnemers dat ze zondagochtend in alle vroegte een verbindingsrit van bijna 300 kilometer moesten afwerken. 

 

Dit jaar presenteert organisator Club Superstage een bijzonder compacte wedstrijd in de omgeving van Ieper, met de Kemmelberg als decor voor de Powerstage.

 

"Niet alleen de lange verbindingsrit speelde mee, ook was het praktisch niet mogelijk om de WRC-manche af te sluiten op het circuit van Spa-Francorchamps, aangezien op dat moment de voorbereidingen voor de Grote Prijs Formule 1 al begonnen zijn", vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage.

 

De wedstrijd opent donderdag 18 augustus met een ceremoniële start op de Grote Markt van Ieper, waarna de teams naar Nieuwkerke trekken voor de Shakedown die vanaf 16 uur wordt gereden.  De eigenlijke rally is tussen 19 en 21 augustus.