Ga naar de inhoud

Warriors op halve kracht zijn speelbal voor Nikola Jokic in MVP-modus

Ook de Golden State Warriors kregen geen vat op Nikola Jokic.

In de NBA heeft Nikola Jokic de Denver Nuggets voorbij de kwakkelende Golden State Warriors geloodst. De Serviër was voor de tweede wedstrijd op rij goed voor een triple-double. San Antonio-coach Gregg Popovich schreef een stukje NBA-geschiedenis met zijn 1.335e overwinning.

Nikola Jokic, vorig seizoen verkozen tot MVP in de NBA, demonstreerde tegen Golden State andermaal zijn MVP-vorm. De center van de Denver Nuggets was voor de tweede avond op rij goed voor een triple-double: 32 punten, 15 rebounds en 13 asssists.

Jokic was op die manier de bezieler van de zege van Denver: 131-124. Het duel tussen Denver en Golden State was een inhaalwedstrijd. Oorspronkelijk stond de match gepland op 30 december, maar toen werden de Nuggets geteisterd door een corona-uitbraak.

Golden State liet voor de trip naar Denver heel wat spelers thuis. Onder meer Stephen Curry, Klay Thompson en Andrew Wiggins waren er niet bij. Draymond Green, Andre Iguodala en Gary Payton Jr zijn geblesseerd. Otto Porter ontbrak door ziekte.

De Warriors hebben nu 8 van hun laatste 10 wedstrijden verloren en hopen dat draaischijf Green snel weer fit is na een rugblessure. "We zijn optimistisch. Hij voelt zich al veel beter, maar het is te vroeg om een datum op zijn terugkeer te plakken", aldus coach Steve Kerr.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

San Antonio-coach Popovich evenaart record

In het duel tussen San Antonio en de LA Lakers trokken de Spurs vannacht aan het langste eind: 117-110.

Dankzij die zege telt Spurs-coach Gregg Popovich nu 1.335 overwinningen in het reguliere seizoen. Daarmee doet hij even goed als Don Nelson, die tot nu toe alleen recordhouder was.

Popovich is al 26 jaar coach van San Antonio en won in die periode 5 NBA-titels. Hij wordt beschouwd als een van de beste coaches aller tijden. Vorig jaar loodste hij als Amerikaans bondscoach Team USA nog naar goud op de Olympische Spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alle uitslagen van maandagnacht:

  • Detroit - Atlanta 113-110
  • Philadelphia - Chicago 121-106
  • Miami - Houston 123-106
  • Minnesota - Portland 124-81

  • Dallas - Utah 111-103
  • San Antonio - LA Lakers 117-110
  • Denver - Golden State 131-124
  • Sacramento - New York 115-131
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.