Sandrine Tas mist uitschieter op 1.000 m, maar zet nu alles op "favoriete" massastart

Sandrine Tas kon twee schaatssters achter zich houden op de 1.000 meter.

Dat Sandrine Tas de 1.000 meter mocht schaatsen op de Olympische Winterspelen, was op zich al een prestatie. Toch was ze "teleurgesteld" met een 28e plek. "Ik had graag iets moois laten zien, maar mijn beste afstand komt nog."

Voor Sandrine Tas was het hoofddoel zich plaatsen voor de Olympische Winterspelen. Dat ze meteen 4 afstanden voor haar rekening mag nemen, maakte haar debuut in Peking alleen nog maar mooier.

 

Met een 28e plek op de 500 meter en 29e plek op de 1.500 meter kon ze al wennen aan het ijs in Peking, maar ook op de 1.000 meter moest ze vrede nemen met een 28e plek. Ze hield de Roemeense Mihaela Hoggas en de Zuid-Koreaanse Park Jiwoo achter zich.

 

"Op zich was het een redelijk stabiele rit, maar toch ben ik wat teleurgesteld", zei Tas. "Ik had graag iets moois laten zien, een uitschieter. Maar dat was vandaag niet het geval."

 

"Het is soms frustrerend, omdat ik het gevoel heb dat ik zo veel meer in mij heb, maar dat komt er dan niet altijd uit. Ik ben nog maar net aan het schaatsen, dus ik ben erop gebrand om de komende jaren te tonen wat ik kan en hier binnen 4 jaar weer te staan."

 

"Als je me vorig jaar had gezegd dat ik vier afstanden zou schaatsen op de Winterspelen, dan zou ik dat niet geloofd hebben. Ik heb al veel progressie gemaakt, maar ik blijf een topsporter in hart en nieren. Dan wil je presteren en het beste van jezelf tonen. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar meer zat er niet in."

Ik blijf een topsporter in hart en nieren. Dan wil je presteren en het beste van jezelf tonen.

Sandrine Tas

Nu de eerste zenuwen in Peking verwerkt zijn, kan Tas haar pijlen volledig richten op de massastart. Met haar ervaring in het skeeleren hoopt ze daar wel de finale te halen. Ook op de wereldbekers haalde ze er haar beste resultaten.

 

"Het is mijn beste en favoriete afstand", beaamt ze. "Het ligt me iets meer, omdat het een grotere link heeft met het skeeleren. Ik zou al tevreden zijn als  ik de finale zou halen. Dat wordt niet gemakkelijk, maar ik ga er alles aan doen."

 

"Of er al een tactisch plan is? We overleggen altijd voor de wedstrijd, maar in het skeeleren had ik altijd de gewoonte om met mijn hart te rijden."

 

"Ik kan beslissingen maken in een fractie van een seconde, dat kost me misschien minder moeite dan de andere deelneemsters. Dat wil ik dus zeker in mijn voordeel gebruiken."

Bekijk de 1.000 meter van Sandrine Tas

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Sandrine Tas: "Ik had graag iets moois laten zien"

 programma Sandrine Tas
maandag 7 februari 1.500 meter 29e in 2'03"39 verslag
zondag 13 februari 500 meter 28e in 39"37 verslag
donderdag 17 februari 1.000 meter 28e in 1'18"79 verslag
zaterdag 19 februari massastart