Sandrine Tas is tevreden na olympisch debuut: "Dit geeft vertrouwen voor het vervolg"

De kop is eraf voor Sandrine Tas op de Olympische Winterspelen. Op de 1.500 meter eindigde ze weliswaar voorlaatste, maar ze blikt toch tevreden terug.

Sandrine Tas kwam in de tweede race van de 1.500 meter in actie, tegen de Poolse Czyczczon. Daar bleek Tas weinig voordeel uit te halen, ze moest dan ook haar eigen race schaatsen.

 

"Ik wou vooral goed starten, maar toch ging ik iets trager dan ik had gehoopt. Het was dus zeker geen perfecte rit. Ik heb al betere 1.500 meters gereden, maar ook al veel slechtere", zegt Tas, die uiteindelijk afklokte in 2'03"39.

 

Voor de 26-jarige Tas, die uit het skeeleren komt, zijn de Olympische Spelen een totaal nieuwe belevenis. "Toen ik de 3 kilometer bij de vrouwen zag, begon het al te kriebelen. De laatste 2 dagen waren vrij gespannen, maar ik ben tevreden hoe ik ermee ben omgegaan. Ik had het onder controle."

 

Tas mikt in Peking, net als Bart Swings, vooral op de massastart. "Ik heb het gevoel dat ik al redelijk in vorm ben, maar deze wedstrijden zullen me nog beter maken met het oog op de massastart. Dit geeft vertrouwen."

Bekijk de wedstrijd van Sandrine Tas

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Tas: "Reed al betere 1.500 meters, maar ook al veel slechtere"

Uitslag

 programma Sandrine Tas
maandag 7 februari 1.500 meter 29e in 2'03"39 verslag
zondag 13 februari 500 meter 28e in 39"37 verslag
donderdag 17 februari 1.000 meter 28e in 1'18"79 verslag
zaterdag 19 februari massastart