De onverwoestbare schokdempers van Union: toont leider straks weer zijn veerkracht?

Kan Union in Charleroi weer juichen na de nederlaag tegen STVV?

Na een opdoffer volgde steevast een boost. Weerbaarheid was de voorbije jaren een codewoord bij Union. Laat de leider zich straks zoals gewoonlijk niet uit evenwicht brengen door de nederlaag tegen STVV? Of volgt er in Charleroi wel een echte mentale tik?

Het statistiekje is ronduit indrukwekkend. De voorbije drie jaar verloor Union 13 competitiewedstrijden, maar nooit ging het onderuit in twee opeenvolgende duels. Als een bewijs van veerkracht kan dat tellen.

 

De Brusselse traditieclub verloor dit seizoen (voor de nederlaag tegen STVV) vier competitiewedstrijden, steeds antwoordde het met een zege. Na de uitschakeling in de beker was dat overigens eveneens het geval.

De nederlaag De volgende match
Union - Club Brugge: 0-1 Beerschot - Union: 0-3
Mechelen - Union: 3-1 Union - Standard: 4-0
Union - Antwerp: 1-2 Cercle Brugge - Union: 0-3
 Mechelen - Union: 2-1 (beker) KAA Gent - Union: 0-2
Union - OH Leuven: 1-3 Union - STVV: 2-1

Ook vorig seizoen in 1B counterde Union zijn twee enige nederlagen met een zege. In de jaargang 2019-2020 volgden dan weer 3 overwinningen en 2 gelijke spelen na nederlagen.

 

Voor de laatste keer dat Union over twee opeenvolgende hordes struikelde, moeten we al terug naar februari 2019. Toen verloor de competitieleider achtereenvolgens van Beerschot (3-1) en Roeselare (1-2).

 

Houden de schokdempers van Union ook zaterdag in Charleroi stand?