Geen medaille voor afscheidnemende Shaun White, goud voor Ayumu Hirano

Het olympische verhaal van Shaun White eindigt zonder een nieuwe medaille. De Amerikaanse legende viel in zijn allerlaatste finale nipt naast het podium. De teller van de 35-jarige blijft dus op drie gouden medailles in de halfpipe staan. De opvolger van White heet Ayumu Hirano uit Japan.

The Last Dance. Dat waren deze Spelen voor de Amerikaan Shaun White. Op zijn 35e hoopte de legende nog een keer uit te pakken in de halfpipe. White ging met de 4e score de finale in en was zeker niet de topfavoriet. Al was hij misschien wel de publiekslieveling.

 

Zijn eerste run was meer dan degelijk, maar het volstond niet voor een plaatsje in de top. En dus pakte hij uit in run twee. Hij begon met een 1440 en ook de Double McTwist 1260 - een trick die hij ooit bedacht - zat in zijn run. Zijn score van 85 punten bezorgde hem heel even plek 2, maar voor de laatste run stond hij op nummer 4.

 

Hij moest dus nog net iets beter doen om helemaal een sprookjesachtig einde aan zijn carrière te breien. En dat lukte niet. Bij zijn derde run kwam hij ten val. White kreeg een staande ovatie van het aanwezige publiek, veegde de tranen uit zijn ogen en stond klaar om zijn opvolger te feliciteren.

 

(Lees voort onder de video)

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

En die opvolger heet Ayumu Hirano. De 23-jarige Japanner had voor zijn laatste run al minstens zilver in handen, maar hij wou nog een keer uitpakken. En dat deed hij onder andere met triple corks. 

 

Hij kreeg maar liefst 96 punten achter zijn naam. En zo werd het na zilver in 2018 en 2014 nu goud.

 

Zilver was voor Scotty James uit Australië en Jan Scherrer uit Zwitserland ging met brons aan de haal.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.