Ga naar de inhoud

Veteraan Shaun White blijft koel na val in 1e run en staat in finale van de halfpipe

Shaun White heeft zich op zijn 5e Winterspelen geplaatst voor de finale van de halfpipe. De Amerikaanse snowboarder moest bij zijn tweede run nog heel wat terrein goedmaken en deed dat ook. Uiteindelijk plaatste de 35-jarige White zich als vierde voor de finale. Hij jaagt op zijn 4e gouden medaille in de discipline. Na deze Spelen zet hij een punt achter zijn carrière.

Shaun White is nog steeds de bekendste snowboarder bij het brede publiek. Op zijn 5e Winterspelen is hij op zoek naar een 4e gouden medaille in de halfpipe. Maar in de kwalificaties kreeg hij het al even warm tegen al dat jong geweld.

 

Hij viel in zijn eerste run tijdens nochtans een van zijn favoriete tricks en stond zo pas 19e. Alleen de top 12 stoot door naar de finale. Ondertussen hadden 3 van de 4 Japanse boarders en de Australiër James Scotty al wel hoge scores neergezet.

 

White moest in zijn tweede run dus foutloos blijven en dat deed hij ook. Hij bleef ijzig kalm en bracht dezelfde run nu wel tot een goed einde. Toen hij zijn laatste trick kon landen, juichte hij zichtbaar opgelucht.

 

Met zijn score van 86,25 punten mocht hij als vierde door naar de finale. Ayumu Hirano zette de toon met 93,25 punten.

 

Vrijdag probeert White geschiedenis te schrijven en opnieuw een medaille te pakken op zijn favoriete onderdeel. Daarna bergt hij zijn snowboard op. Voor competities dan toch.