Ga naar de inhoud

Shorttrackster Hanne Desmet na 5e plaats: "Niets van verwacht en plots sta ik in de finale!"

Hanne Desmet reed de 500 meter shorttrack als opwarmertje, maar haalde tot haar eigen verbazing de finale. "Wat een speciale dag!"

Om al eens aan het ijs en de concurrentie te wennen nam Hanne Desmet deel aan de 500 meter in Peking. "Ik verwachtte er helemaal niets van, maar plots sta je daar in de A-finale tegen de besten van de wereld! Wat een speciale dag!"

 

Desmet raakte ondanks een val in de halve finale toch tot in de finale. "Ze geraakten niet voorbij mij, dus moesten ze het op die manier doen, maar ze hebben mijn messen geraakt. Dan kun je niet blijven staan."

 

"Ik voelde mij wel wat stijf na die val. In de finale had ik in het begin wat moeite, maar op het einde was ik er toch weer bij. Het mocht wat langer duren voor mij."

 

"Nu op naar de afstanden die mij wél liggen! Dit is alvast goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik was ook 1 seconde sneller dan ook ooit ben gegaan. Het gaat hier goed vooruit."

Bondscoach Pieter Gysel: "Net op tijd scherp geraakt"

Pieter Gysel was uiteraard een tevreden bondscoach na de 5e plaats van zijn poulain Hanne Desmet. "We hadden geen verwachtingen. Ze heeft dit jaar amper een 500 meter gereden en is sowieso geen rassprinter."

 

"Het blijkt hier wel dat ze na al haar blessures toch weer scherp is geraakt. Ik ben blij dat ze al deze ritten heeft kunnen meenemen als opwarming."

 

Desmet had wel wat geluk om tot in de finale te geraken. "In de kwartfinale was het een bewuste keuze om lang te wachten, want er gebeurt altijd wel iets. Dat is ook gebleken. In de halve finale kon ze haar 2e positie van bij de start vasthouden. Achteraf gezien was ze ook in die race erg snel."

 

Of deze prestatie van Desmet nu de deur opent voor een medaille op een van haar favoriete afstanden, daarover wil Gysel zich niet uitspreken. "Ik doe geen concrete voorspellingen. Als je vandaag gekeken hebt, dan heb je gezien hoe het soms kan lopen in deze sport."

programma van Hanne Desmet
zaterdag 5 februari reeksen 500 meter 3e (naar KF) verslag
maandag 7 februari kwartfinales 500 meter 2e (naar HF) verslag
maandag 7 februari halve finales 500 meter opgevist (naar HF) verslag
maandag 7 februari A-finale 500 meter 5e verslag
woensdag 9 februari reeksen 1.000 meter 2e (naar KF) verslag
vrijdag 11 februari kwartfinales 1.000 meter  2e (naar HF) verslag
vrijdag 11 februari halve finales 1.000 meter 2e (naar F) verslag
vrijdag 11 februari A-finale 1.000 meter 3e BRONS verslag
woensdag 16 februari kwartfinales 1.500 meter 2e (naar HF) verslag
woensdag 16 februari halve finales 1.500 meter 2e (naar F) verslag
woensdag 16 februari finale 1.500 meter 4e  verslag