Kim Meylemans na officiële trainingsruns: "Wie hier weinig fouten maakt, maakt kans"

Kim Meylemans heeft er twee officiële trainingen opzitten in Peking. Vrijdag gaat de skeletoncompetitie van start en ze beseft dat ze nog wat werk heeft tegen dan. "Het is een heel technische baan. Het zou raar zijn als de eerste run al perfect was."

"Het ging maar zozo", vertelde Kim Meylemans na haar twee eerste trainingen op de baan. "Ik denk dat iedereen nog aan het zoeken is. Je ziet dat iedereen een snelle run heeft en een tragere run. Alleen de Duitsers zijn echt al wel goed."

 

"Mijn eerste run was vrij oké, maar in de tweede heb ik te veel foutjes gemaakt. We zijn nu aan het proberen om de juiste lijnen te vinden, dus dat is wel normaal."

 

Er zijn nog 4 officiële trainingen en daarin heeft Meylemans dus nog wat werk. "Het is een heel moeilijke baan, een nieuwe baan ook. We zien hier wel op stage geweest en toen heb ik 30 runs gedaan, maar nu is het toch weer anders, het ijs is harder."

 

"Ik heb dus weer even nodig. Het zou raar zijn als de eerste run al perfect zou zijn. Mijn materiaal zit wel goed, maar op de baan zelf is er nog veel werk."

 

Meylemans is dus zeker niet de enige die nog zoekende is op de baan in Peking. "Tot nu toe zijn er niet veel die echt goeie runs tonen. Dat geeft ook kansen. Wie vier runs tot een relatief goed einde brengt, zal kans maken hier. Het is heel technisch en we hebben hier weinig ervaring. Iedereen gaat fouten maken en het is alleen afwachten hoeveel."

Ik kijk ernaar uit om vrij te zijn en om eens een knuffel te krijgen van mijn vriendin.

Hoe zit het intussen met haar coronasituatie naast de baan? "Ik zit nog in isolatie, normaal tot de 9e. Het is niet makkelijk. Ik mag niet in de sprintzaal en niet in de krachtzaal. Ideaal is het dus allemaal niet."

 

En ook mentaal weegt het wel. De Braziliaanse Nicole Silveira, de vriendin van Meylemans, is bijvoorbeeld ook in het olympische dorp, maar ze hebben elkaar nog maar amper gezien. "Ze heeft nu wel al een paar dagen mijn eten gebracht zodat ik ze toch eventjes kan zien. Maar ik kijk ernaar uit om vrij te zijn en om eens een knuffel te kunnen krijgen van haar."

Bekijk het interview met Kim Meylemans