Ga naar de inhoud

Belgische eDevils tonen beste van zichzelf en schakelen divisie hoger

De eDevils, onze nationale FIFA-ploeg, hebben er een fantastisch weekend opzitten. Al enkele weken lang proberen de esporters het beste van zichzelf te laten zien tijdens de FIFAe Nations Series. En na twaalf wedstrijden wisten de eDevils zichzelf te promoveren naar de hoogste divisie.

Tijdens de FIFAe Nations Series nemen de beste nationale ploegen van de wereld het tegen elkaar op. Allemaal werken ze toe naar de FIFAe Nations Cup 2022 – de esport-wereldbeker, als het ware.

Momenteel vinden de kwalificatiewedstrijden plaats en daaraan nemen onze Belgische eDevils deel. Samen met 29 andere Europese teams proberen ze zo veel mogelijk punten te verzamelen in hun divisie, en zich zo te kwalificeren voor de verdere toernooien.

De eerste reeks wedstrijden verliep niet vlot voor onze eDevils, en resulteerde zelfs in een degradatie naar de tweede divisie van hun groep. Maar tijdens de wedstrijden van het voorbije weekend, lieten de Belgen eindelijk zien wat ze in hun mars hebben.  

Heftige tegenstand en knappe resultaten

De eerste speeldag begon tegen de nationale ploeg van Slowakije. eDevils Stefano Pinna (KRC Genk) en ShadooW (Standard) wisten maar liefst zeven goals scoren en rijfden zo de overwinning binnen. Ook tegen Roemenië haalden de eDevils een zege, maar de eDevils sloten de dag af met een gelijkspel en een nederlaag tegen IJsland.

De tweede speeldag begon met een fikse uitdaging. De Finse ploeg bleek een zware tegenstander, maar uiteindelijk konden beide ploegen een overwinning op hun naam schrijven met 0-1 en 2-0. De laatste tegenstander van het weekend werd Noord-Ierland – duidelijk de zwakste ploeg van de competitie, waardoor een Belgische overwinning niet kon uitblijven.

De Belgen schopten het tot de tweede plaats van hun conferentie en stoten daarmee opnieuw door naar de eerste divisie. Dat wilt zeggen dat ze in de derde week van de kwalificatiewedstrijden lijnrecht tegenover de beste Europese FIFA-ploegen zullen staan.