Ga naar de inhoud

Red Dragons nemen afscheid van bondscoach Munoz, Italiaan Zanini neemt over

Emanuele Zanini verlaat Kroatië voor België.

De Belgische volleybalbond slaat een nieuwe weg in. Na 2 jaar wordt de Spaanse bondscoach Fernando Munoz ingeruild voor de Italiaan Emanuele Zanini (56). Hij moet de Red Dragons opnieuw naar de grote toernooien loodsen.

De Belgische volleybalbond is al even op zoek naar standvastigheid. Brecht Van Kerckhove werd na één jaar bedankt voor bewezen diensten na het missen van de olympische kwalificatie. Opvolger Fernando Munoz neemt na nog geen 2 jaar afscheid van de nationale ploeg na onderling overleg met de federatie .

 

Munoz werd eind februari 2020 voorgesteld, maar de ex-bondscoach van Spanje moest door de coronacrisis ruim een jaar wachten op zijn eerste interland. Het EK, het eerste grote doel van de Spanjaard, ging met 4 nederlagen en 1 zege in de groepsfase helemaal mis. Zo grepen de Red Dragons ook naast een ticket voor het WK 2022.

 

De Italiaan Emanuele Zanini moet nu orde op zaken stellen bij de volleybalmannen. Zanini was eerder al bondscoach van Turkije, Slovakije en Kroatië. Hij stond ook aan het roer bij heel wat Italiaanse eersteklassers. 

 

“Zanini moet vernieuwing in het team brengen. Zijn aanstelling kadert volledig in de verdere ontwikkeling van onze talentvolle jongeren richting het nationale team.", zegt Jean-Paul De Buysscher, voorzitter van Volley Vlaanderen.

 

"We verwachten ook dat zijn aanpak de Red Dragons een nieuwe boost zal geven, de kwalificatie voor het EK en een stijging op de wereldranking.  Momenteel staan we 26e op de wereldranking."

 

De European Golden League wordt het eerste officiële toernooi waar Zanini als hoofd van de Red Dragons zal aantreden. Met als eerste confrontatie op 25 mei, België-Letland.