Materiaalpech nekt Fleur Moors op WK junioren vrouwen: "Aan opgeven heb ik niet gedacht"

Als er een prijs van de strijdlust was op het WK, zou die vandaag ongetwijfeld naar Fleur Moors gaan.

Een lange lijdensweg vol materiaalpech. Zo had juniore Fleur Moors (16) haar allereerste WK wellicht niet voorgesteld. Toch charmeerde onze landgenote met een onverzettelijke wilskracht. "Ik had twee keer pech, maar opgeven staat niet in mijn woordenboek."

Fleur Moors vloog vandaag vol overgave uit de startblokken voor haar allereerste WK ooit. Als 7e of 8e draaide ze het veld in.

 

Goed begonnen is half gewonnen? Neen, voor onze 16-jarige landgenote ging die leuze vandaag niet op. 

 

"Ik was inderdaad heel goed van start gegaan. Dat was onverwacht, ook voor mij. Maar in een bocht heb ik een verkeerd spoor genomen waardoor mijn tube volledig van mijn wiel lag."

 

In een mum van tijd was onze landgenote ver achter het pak verzeild geraakt. Onverbiddelijk. Toch liet onze landgenote de moed niet zakken. Ze wierp  haar fiets op haar schouder en ging al lopend verder. 

 

"Ik heb een heel eind te voet moeten afleggen. Ondanks de gedachte dat het over and out was, ben ik toch blijven doorzetten. Achteraf ben ik enorm fier dat ik de handdoek niet in de ring heb gegooid."

 

Zeker als je weet dat Moors nog een keer gekweld werd door materiaalpech. Na enkele rondjes strubbelde haar ketting tegen. "Gelukkig heb ik daar niet heel veel tijd mee verloren. Maar het was wel weer frustrerend."

Ondanks alles ben ik best tevreden. Gewoon de finish halen was vooraf mijn doel.

Fleur Moors

Moors zou na een lange en eenzame tocht als 21e op 5 minuten van winnares Zoe Bäckstedt aankomen. "Mijn benen liepen helemaal vol van al dat lopen. Ik had ook niemand rondom mij om mijn tempo in te schatten. Ik heb mijn koers helemaal zelf moeten indelen."

 

Niet zonder succes, want de jonge Moors ging nog voorbij 3 tegenstanders op weg naar haar eerste WK-finishlijn. "Eigenlijk ben ik best tevreden. Vooraf was het doel gewoon de meet halen. Dat ik na al die miserie nog terug kon komen, deed deugd."

Bekijk het volledige interview met Moors:

Zo zag de tube van Fleur Moors eruit: