NBA: Jayson Tatum ontploft na "driepuntersdroogte" met 51 punten

  Jayson Tatum was bijna niet af te stoppen in Washington.

  Jayson Tatum heeft zijn schotkracht teruggevonden. De ster van de Boston Celtics had het enkele NBA-wedstrijden moeilijk, maar tegen Washington vlogen de driepunters er weer in. Het resultaat: 9 driepunters en 51 punten in totaal. 

  Jayson Tatum had zijn laatste 17 driepunters (in 3 wedstrijden) gemist, maar tegen Washington schoot de ster van de Boston Celtics weer met scherp. Hij gooide maar liefst 9 driepunters door de ring en eindigde met 51 punten in de zege tegen Washington (87-116).

   

  Dat hadden er meer kunnen zijn, maar in het laatste quarter maakte Tatum amper 3 puntjes, met nog meer dan 4 minuten op de klok ging hij definitief naar de bank. Hij kreeg een staande ovatie van de toeschouwers in Washington.

   

  "Wanneer je schoten niet binnenvallen en je weet wat je kunt, dan moet je het soms van je af lachen", zei Tatum over zijn "droogte" van de afgelopen wedstrijden. "Je speelt zo veel wedstrijden en soms kan het zo simpel zijn." 

   

  Enkel Trae Young, de ster van de Atlanta Hawks, had dit seizoen meer punten in één wedstrijd dan Tatum. Young was goed voor 56 punten in een match tegen Portland.

  Marcus Smart was de slimste bij deze inworp

  Jimmy Butler steekt LeBron James voorbij in zege tegen Lakers

  Miami heeft tegen de Los Angeles Lakers bijna een voorsprong van 23 punten te grabbel gegooid. Marar dankzij een nieuwe triple-double (dubbele cijfers in 3 categorieën) van Jimmy Butler trok Miami de zege toch nog over de streep.

   

  Butler was goed voor 20 punten, 10 rebounds en 12 assists. Zijn tiende triple-double voor Miami en dat is eentje meer dan de vorige recordhouder... LeBron James. Die stond zondagnacht in het verliezende kamp ondanks 33 punten. Voor James was het zijn 17e wedstrijd op een rij met minstens 26 punten.