Pierre François stopt meteen als CEO Pro League, Louwagie en Venanzi zetten tijdelijk stap opzij

  Pierre François zet vroegtijdig een stap opzij als CEO van de Pro League.

  Het blijft woelig in de Pro League. Pierre François stopt met onmiddellijke ingang als CEO. Normaal liep het mandaat van François pas eind juni af, maar hij diende vandaag dus vroegtijdig zijn ontslag in. In de nasleep van Operatie Zero zetten Michel Louwagie (KAA Gent) en Bruno Venanzi (Standard) tijdelijk een stap opzij als vertegenwoordigers van de Pro League binnen de Belgische voetbalbond.

  De Raad van Bestuur keurde unaniem het tijdelijke mandaat voor Wouter Vandenhaute en Vincent Mannaert goed om tot 30 juni de Pro League te leiden.

   

  "Daarmee moeten zij mee de toekomst van het Belgische voetbal voorbereiden", klinkt het bij de Pro League. "In de eerste plaats moet het mandaat leiden tot een herstel van vertrouwen in ons voetbal, zowel intern als extern."

   

  "De Pro League staat voor heftige maanden. Ze moet op zoek naar een nieuwe CEO én een nieuwe voorzitter, en moet de gesprekken met de overheid intensifiëren rond o.a. de veiligheid in de stadions, racismebestrijding, het omgaan met en de gevolgen van Covid, en de nieuwe (para)fiscale regels."

   

  Die dossiers liggen nu dus niet meer in de handen van Pierre François.

   

  “Ik heb gedurende deze zeven jaren alles gegeven voor het  Belgische voetbal en was bereid om de continuïteit te garanderen tot de komst van mijn opvolger, maar met het speciale mandaat van Wouter Vandenhaute en Vincent Mannaert is dit niet langer noodzakelijk", vertelt hij.

  Het is nu nog te vroeg om de balans op te maken van deze 7 jaren, maar ik ben er zeker van dat ze positief zal doorhellen.

  Pierre François

  "Een nieuw proces is ingezet en ik wil me niet vastklampen aan een mandaat als de volgende generatie het heft in handen neemt. Ik ben blij en trots dat ik het Belgische voetbal al die jaren heb mogen dienen en ik blijf ook in de toekomst ter beschikking met raad en daad."


  "Het is nu nog te vroeg om de balans op te maken van deze 7 jaren, maar ik ben er zeker van dat ze positief zal doorhellen. Ik wil graag elk van de bestuurders bedanken voor hun steun. Ik hou er vooral aan om mijn team te bedanken voor hun competentie en loyauteit.”

  Louwagie en Venanzi zetten tijdelijk stap opzij

  Tijdens de Raad van Bestuur van de Pro League is ook afgesproken dat Michel Louwagie (KAA Gent) en Bruno Venanzi (Standard) in de nasleep van de vervolgingen rond Operatie Zero tijdelijk hun mandaat bij de Belgische voetbalbond ter beschikking stellen. Ze zullen vervangen worden door Sven Jaecques (Antwerp) en Alexandre Grosjean (Standard).

  Over een herziening van de coronaregels - onder meer die van de doelmannen - kwam er nog geen witte rook uit de bus. Daar zit de Pro League morgen over samen.